Dr. Mehmet Öz'den sivilce uyarısı: Ölüm üçgenini kurcalarsanız beyninize gitme riski var

Dr. Mehmet Öz'den sivilce uyarısı: Ölüm üçgenini kurcalarsanız beyninize gitme riski var
ABD'de çıktığı TV şovlarıyla tanınan Doktor Mehmet Öz bu kez sivilcelere dikkat çekti. Öz'e göre ilk bakışta masum gibi görünen sivilceler düşünülenden çok daha büyük sorunlara neden olabilir...

ABD'de Oprah Winfrey'in ünlü televizyon programına sık sık katılan ve çarpıcı açıklamalarda bulunan Doktor Öz, bu kez de sonu beyin apsesine varabilecek o ölümcül hatayı duyurdu. Öz'e göre herkesin yüzünde bir ölüm üçgeni bulunuyor.

Bu üçgeni ifade etmek için elleriyle burnunun üstünden ağzının çevresini kaplayacak şekilde üçgen oluşturan Öz, cildin bu noktalarına temas ve müdahalede bulunulmasının sonuçları arasında beyin apsesi, menenjit gibi ciddi rahatsızlıkların olduğunu ifade ediyor.

Daha önce çeşitli televizyon programlarında da bu durumu yineleyen Öz, enfeksiyonun deriyi aşarak beyne kadar ulaşabileceğini belirtti. Burun kıllarını alan ve bu şekilde daha estetik bir görünüme kavuşacağını düşünen kişilere ise farklı bir uyarısı vardı: "O kılı [burnunuzun içinden] çekip çıkarırsanız... Bozulan folikülden dışarı sızan küçük bir kan damlası görürsünüz. Çünkü cilde zarar vermek kan sızmasına neden olur; kavernöz sinüs trombosisi, menenjit veya beyin apsesine yol açabilir ki bunların hepsi korkunç hastalıklardır..."

'Bilinçsizce patlatmayın'

Dr. Mehmet Öz, konuşmasının ana temasına almış olduğu sivilcelerden bahsederken bilinçsizce yapılan müdahalelerin sonuçlarının son derece ağır olduğunu iddia ediyor. Farkında dahi olmadan sinüs bölgesine daha yakın olan sivilcelerin patlatılması kalıcı körlük, beyin apsesi gibi pek çok rahatsız edici ve hayati risk taşıyan rahatsızlığa neden olabiliyor.

Sivilce patlatmak ne kadar rahatlatıcı olursa olsun özellikle burnun üst köprüsünden başlayıp dudak kenarlarına eğilen o noktaya dokunulmamasını söyleyen Öz'ü daha farklı pek çok uzman ve araştırmacı doktor da destekliyor.

Peki, geçmeyen sivilceler için ne yapmalı?

Geçmeyen sivilceler hepimizin en önemli sorunları arasında yer alıyor diyebiliriz. Özellikle aktif sosyal yaşantısı olan, özel bir davete, bir buluşmaya veya iş yerine gitmeden hemen önce çıkan o sivilceler bir hayli rahatsız edici olabiliyor. Stres ve heyecan bunun en büyük nedenlerinden olsa da doğal yöntemlerle sivilceleri söndürmek mümkün oluyor.

Sivilceleri söndürmek için bilinen ve en sık uygulanan yöntemlerden biri bölgeye diş macunu sürmek oluyor. Sivilce çevresine sürüp gece boyu bekleteceğiniz diş macunu sayesinde sivilcenin sönmesini sağlamanız mümkün.

Çeşitli esansiyel yağlar da sivilceleri söndürmekte etkili oluyor. Bunun yanı sıra buzlukta bekletilmiş kaşık uygulaması da yine şişliğin inmesinde etkili olabilecek hamleler arasında yer alıyor. (Kısa Dalga)

Sağlık