Dr. Ramazan Demirtaş: Adana'ya, Niğde'ye, Kayseri'ye kilometrelerce uzaklıkta tetiklenmiş bağımsız bir deprem

Dr. Ramazan Demirtaş: Adana'ya, Niğde'ye, Kayseri'ye kilometrelerce uzaklıkta tetiklenmiş bağımsız bir deprem
Uzmanlık alanı Paleosismoloji, deprem jeolojisi olan Dr. Ramazan Demirtaş, 3,8'li büyüklüğünde meydana gelen Adana'nın Aladağ ilçesindeki depreme ilişkin açıklamada bulundu. Demirtaş "6 Şubat 2023 depremleri sonrası 300km yarıçaplı bölgede gelişen bölgesel deformasyon sonucu bu tür tetiklenmiş bağımsız depremlerin olması normaldir" dedi...

Türkiye'yi yasa boğan 7,7 ve 7,6'lık Kahramanmaraş merkezli, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlara neden olan depremlerden sonra bölgede küçük depremler olmaya devam ediyor.

Her küçük depremden sonra bölge halkı tedirgin oluyor.

Adana'da meydana gelen 3,8'lik depremden soran açıklama yapan Uzmanlık alanı Paleosismoloji, deprem jeolojisi olan Dr. Ramazan Demirtaş şunları kaydetti:

"Aladağ (Adana) 7.5km kuzeyi, Adana'ya 70km, Niğde'ye 72km, Kayseri'ye 125km uzaklıkta yaklaşık 3 km uzunlukta KB-GD doğrultulu kısa bir fay üzerinde, 6 Şubat 2023 depremleri sonrası bölgeyi etkileyen deformasyon sonucu: 13.05.2023 01:12, Mw=3.8'lik küçük bağımsız bir deprem oldu.

3 Mayıs 2023 tarihinde, Aladağ'ın 15km doğusunda 4km uzunlukta kısa başka bir KD-GB gidişli fay üzerinde Mw=4.3 deprem olmuştu. 6 Şubat 2023 depremleri sonrası 300km yarıçaplı bölgede gelişen bölgesel deformasyon sonucu bu tür tetiklenmiş bağımsız depremlerin olması normaldir" (Kısa Dalga)

Gündem