Dr. Ramazan Demirtaş'dan Adana depremi sonrası 'Savrun fayı' açıklaması

Dr. Ramazan Demirtaş'dan Adana depremi sonrası 'Savrun fayı' açıklaması
Adana Kozan'da meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremden sonra Dr. Ramazan Demirtaş " Deprem haritalanmamış, K-G gidişli 10 km uzunlukta bir fay üzerinde oldu. Deprem kırsal alanda olduğu için hasarın olacağını sanmıyorum. Depremin olmayan Savrun fayı ile ilgisi yok" açıklamasında bulundu.

Türkiye'yi yasa boğan 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık Kahramanmaraş merkezli, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlara neden olan depremlerden sonra bölgede yeni büyük depremler olmaya devam ediyor.

Bu sabah Adana'nın Kozan ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Uzmanlık alanı paleosismoloji olan Dr. Ramazan Demirtaş da Adana depremi sonraso açıklamada bulundu.

Demirtaş "Deprem Savrun Fayı diye haritalanan fayın 11 km batısında, Türkiye Diri Fay Haritasında olmayan fay üzerinde oldu. Depremin Savrun fayı ile alakası yok" dedi.

Ayrıca Demirtaş "6 Şubat 2023 depremleri sonrası bölgedeki haritalanmayan kısa faylarda bu tür depremler olabilir. Deprem haritalanmamış, K-G gidişli 10 km uzunlukta bir fay üzerinde oldu. Deprem kırsal alanda olduğu için hasarın olacağını sanmıyorum. Depremin olmayan Savrun fayı ile ilgisi yok." yorumunda bulundu. (Kısa Dalga)

Gündem