Dr. Ramazan Demirtaş'tan Adana depremi açıklaması: Olmayan Savrun fayı üzerine açıklamalar olursa, itibar etmeyin...

Dr. Ramazan Demirtaş'tan Adana depremi açıklaması: Olmayan Savrun fayı üzerine açıklamalar olursa, itibar etmeyin...
Uzmanlık alanı Paleosismoloji, deprem jeolojisi olan Dr. Ramazan Demirtaş, 4,5 büyüklüğünde meydana gelen Adana'nın Saimbeyli ilçesindeki, depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Demirtaş "Kirli bilgilerden UZAK DURUN" dedi...

Türkiye'yi yasa boğan 7,7 ve 7,6'lık Kahramanmaraş merkezli, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlara neden olan depremlerden sonra Adana Savrun fayı üzerinde tartışmalar devam ediyor.

Adana'da meydana gelen 4,5'luk depremden soran açıklama yapan Uzmanlık alanı Paleosismoloji, deprem jeolojisi olan Dr. Ramazan Demirtaş " Deprem Çardak fay zonunda oldu... Olmayan Savrun fayı üzerinde açıklamalar olursa, itibar etmeyin lütfen" görüşünü dile getirdi.

Demirtaş şunları kaydetti:

"Saimbeyli (Adana) 12.05.2023, 11:36 Mw=4.5'luk bir deprem oldu. Deprem Çardak fay zonunda oldu. Çünkü o bölge 10-12 km genişlikte geniş bir zon. Olmayan Savrun fayı üzerinde açıklamalar olursa, itibar etmeyin lütfen. Çünkü aynı yerde daha önceki depremler gibi, bu deprem Çardak fay zonunun D-B'dan KKD-GGB'ya yön değiştirdiği kavis yaptığı 10-12 km genişlikteki zon içinde, 9.0 km batısında 4.0 ile 5.2 aralığında 103. artçı deprem oldu. Kirli bilgilerden UZAK DURUN" (Kısa Dalga)

Gündem