DSÖ: "Dünya geneli Covid-19 ölümleri, kayıtlara geçenden 3 kat daha fazla"

DSÖ: "Dünya geneli Covid-19 ölümleri, kayıtlara geçenden 3 kat daha fazla"
Dünya Sağlık Örgütü resmi rakamlara göre 3.43 milyon olan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) kaynaklı ölümlerin, gerçekte 2-3 kat daha fazla olduğunu tahmin ettiklerini açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamada koronavirüsten dünya çapında ölümlere dair resmi rakamlar paylaşıldı. Buna göre, DSÖ 3.43 milyon olan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) kaynaklı ölümlerin, gerçekte 2-3 kat daha fazla olduğunu tahmin ettiklerini açıkladı. 

TIKLAYIN/
DSÖ: Covid-19 vakaları yüzde 11 arttı

Reuters'ta yer alan habere göre, DSÖ direkt ya da dolaylı olarak Covid-19'a bağlı ölümlere ait resmi sayının, olması gerekenden ciddi oranda az olduğunu tahmin ettiklerini açıkladı.

Yıllık Dünya Sağlık İstatistikleri raporunda, 2020 yılı Covid-19 ölümleri resmi verilerden 1.2 milyon daha fazla kaydedildi. 2020'de en az 3 milyon kişinin Koronavirüs nedeniyle öldüğü tahmin edildi. Bugüne kadar Covid-19 nedeniyle ölen insanların sayısının kaydedilenden 2-3 kat fazla olabileceği belirtildi. 

Johns Hopkins Üniversitesi'nin resmi kayıtlara bağlı Covid-19 tablosuna göre, dünya genelinde şu ana kadar 3 milyon 431 bin insan hayatını kaybetti. 

Sağlık