DSÖ'den aşı uyarısı: Böyle giderse başa döneriz

DSÖ'den aşı uyarısı: Böyle giderse başa döneriz
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Ghebreyesus, "2,5 milyar nüfusu olan yaklaşık 130 ülkede henüz tek bir doz aşı uygulanmadı" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus aşılama programlarının dünya nüfusunun büyük bir kısmına hala ulaşmadığını belirterek, böyle devam etmesi durumunda salgında başa dönülebileceği konusunda uyarıda bulundu.

 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Ghebreyesus, "2,5 milyar nüfusu olan yaklaşık 130 ülkede henüz tek bir doz (Kovid-19 aşısı) uygulanmadı" dedi.

Hürriyet’te yer alan habere göre, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ'nün Cenevre'deki merkezinde video konferans yöntemiyle basın toplantısı düzenledi.

"Küresel olarak, aşıların sayısı, rapor edilen vaka sayısını geçti. Bir anlamda, bu iyi haber ve bu kadar kısa bir zaman diliminde dikkate değer bir başarı” diyen Ghebreyesus, 130 ülkede, henüz tek bir doz aşı uygulanmadığını söyledi. Ghebreyesus, salgına karşı tüm dünyada eş zamanlı mücadele edilmesi gerektiğini belirtirken, “Aksi takdirde başlangıç noktasına dönebiliriz” dedi.

Sağlık