DSÖ'den korkutan Avrupa uyarısı: "Şubata kadar 500 bin kişi daha Covid-19'dan ölebilir"

DSÖ'den korkutan Avrupa uyarısı: "Şubata kadar 500 bin kişi daha Covid-19'dan ölebilir"
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Henri Kluge, "Avrupa yeniden pandeminin merkez üssü. Bir yıl önce olduğumuz noktadayız" diyerek, önlem alınmazsa Avrupa'da 1 Şubat 2022'ye dek 500 bin kişinin daha ölebileceği tahmininde bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Henri Kluge, Avrupa'nın yeniden salgının merkez üssü haline geldiğini ve önlem alınmazsa Şubat 2022'ye dek yarım milyon insanın daha ölebileceğini söyledi.

Kopenhag'da gazetecilere brifing veren Kluge, Covid-19'un son günlerde Avrupa bölgesinde 53 ülkedeki yayılma hızının ciddi endişe sebebi olduğunu  belirtti. Gazete Duvar'ın aktardığına göre "Avrupa yeniden pandeminin merkez üssü. Bir yıl önce olduğumuz noktadayız" diyen Kluge, önlem alınmazsa Avrupa'da 1 Şubat 2022'ye dek 500 bin kişinin daha ölebileceği tahmininde bulundu. Kluge'nin, Şubat 2022'den önce Avrupa ve Asya'da maske takma oranlarının yüzde 95'e çıkarılmış olması halinde 188 bin kişinin ölmemiş olacağını söylemesi de dikkat çekti.

Avrupa'da vaka sayılarında son dönemde rekor artış görülen ülkeler arasında Polonya, Almanya, Slovakya, Macaristan, Romanya ve Rusya bulunuyor. 38 milyon nüfuslu Polonya'da son bir gündeki vaka sayıları 15 bin 515 ile nisan ayından bu yana en yüksek seviyelere çıktı; son 24 saatte 250 kişi öldü. Slovakya'da bir gün içinde 6 bin 713 kişi Covid-19'a yakalandı. Bu veri, pandeminin en başından bu yana ülkedeki en yüksek vaka sayısı olarak kayıtlara geçti. 

Sağlık