'Düğün magandası'nın vurduğu 6 yaşındaki çocuk 199 gün sonra öldü

'Düğün magandası'nın vurduğu 6 yaşındaki çocuk 199 gün sonra öldü
Çorum'da yakındaki düğünden ateşlenen mermilerden biri isabet eden 6 yaşındaki Berke Düzgün 199 sonra hayatını kaybetti.

Ulukavak Mahallesi Özgürevler 43'üncü Sokak'ta 21 Mayıs'ta arkadaşlarıyla oynayan Berke Düzgün bir anda yere düştü.

Ailesi tarafından hastaneye kaldırılan Düzgün'ün başına mermi isabet ettiği belirlendi. Başındaki mermi ameliyatla çıkarılan Berke Düzgün, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

Soruşturma kapsamında olay yeri sınırındaki Bayat Mahallesi Bayat 1'inci Sokak'ta düğün yapıldığı tespit edildi. Düğüne katılanların listesi ve kamera kayıtlarından yola çıkan polis, 2'si yaşı küçük olmak üzere 27'si şüpheli, toplam 287 kişinin ifadesine başvurdu.

5 binden fazla ateş edilmiş

Çorum Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü düğün alanında 5 bin 482 deforme mermi çekirdeği tespit etti.

Samsun Kriminal Polis Laboratuarı Bölge Müdürlüğü'nün raporu sonrası şüpheliler arasındaki A.A.'ya ait tabancanın çocuğun başından çıkarılan mermi çekirdeğiyle eşleştiği belirlendi.

Gözaltına alınan A.A., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

199 gündür hastanedeydi

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakım ünitesinde tedavi altında tutulan Berke Düzgün bu sabaha doğru yaşamını yitirdi.

Berke'nin dayısı Mustafa Şen "Berke ve ailesi düğüne gitmişlerdi. Orada çocuğa yorgun mermi isabet etmiş. Cezalar caydırıcı olsun. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Denetimler sıklaştırılsın. Böyle olaylar bir daha olmasın. Çocuğun hayatını, geleceğini çaldılar" diye konuştu. (DHA)

Gündem