Düğünde Şevki Yılmaz Cumhuriyet'in kurucularına hakaret etti, İlber Ortaylı şahitlik etti

Düğünde Şevki Yılmaz Cumhuriyet'in kurucularına hakaret etti, İlber Ortaylı şahitlik etti
II. Abdülhamid'in torunu Berna Sultan Osmanoğlu'nun düğün töreninde Yeni Akit yazarı Şevki Yılmaz, cumhuriyetin kurucularına hakaret etti. Aynı düğünde şahitlik yapan İlber Ortaylı'nın bu konuşma esnasında bir anda yanındakine bakıp ardından sessizce beklemesi dikkat çekti.

II. Abdülhamid'in torunu Berna Sultan Osmanoğlu, İstanbul'da düzenlenen düğün töreninde Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, nikah şahidi oldu.

Düğünde Yeni Akit Gazetesi yazarı ve eski Refah Partisi milletvekili Şevki Yılmaz de vardı.

Yılmaz, düğünde yaptığı konuşmada cumhuriyetin kurucularına hakaret etti: “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum” dedi.

Bu esnada İlber Ortaylı da aynı Yılmaz'ın az ilerisinde duruyordu. Hakareti duyduğu esnada dönüp yanındakine bakan ve sonra sessizliğini koruyan Ortaylı'nın bu anları de gündem oldu.

Cumhuriyet ve Atatürk savunuculuğu ile bilinen Ortaylı yaşananların ardından Odatv'ye konuştu.

Ortaylı, "Düğünler için demeç verilmez" diyen Ortaylı şunları söyledi: "Vallahi beni ilgilendirmez Şevki Yılmaz, kim olduğunu da bilmiyorum, tanımıyorum. O kızı, Berna'yı severim ve dedesi Harun Efendi'yi... Gözümün önünde büyüdü. Düğüne çağırdılar. Böyle düğünler için falan böyle konuşulmaz. İşte o kadar." açıklamasını yaptı.

Şevki Yılmaz'ın cumhuriyet karşıtlığı yeni değil

Yılmaz, TBMM’ye “Pezevenkler meclisi”, demesi ile havızalarda.

Zamanında Atatürk’e de açıkça hakaret eden Yılmaz, Rize Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde de resmi bayramlarda Atatürk anıtına neden çelenk koymadığı ve saygı duruşu törenlerine katılmadığı yönündeki bir soruya, ‘‘Biz ata, ite, puta tapanlardan değiliz” demişti.

Yine aynı konuşmasında, “Laiklik çoktan tarihin çöp sepetine gitmiştir. Laiklik yok ki elden gitsin. Zaten olsa da ihtiyacımız yok” demişti.

Tele1'in hazırladığı derlemeye göre Yılmaz şubat 1997’de bir televizyon programındaki bir konuşmasında ‘‘Çatlasanız da patlasanız da ben Hizbullah’ım,Türkiye’nin yüzde 95’i Hizbullah’tır. Hizbullah olmayanlar Hizbul şeytandır” demişti.

2007 yılında, Zaman Gazetesi'ne a verdiği röportajda, “Geceleri kalkıp AK Parti’ye dualar gönderiyorum. Erdoğan ile 10 yıldır görüşmüyorum, kendisini özledim” diye ifade etmişti.

İlber Ortaylı ise cumhuriyetçiliğiyle bilinen bir isim. (Kısa Dalga)

Gündem