Sperm bankası bağışıyla 102 çocuğun biyolojik babasına 'Daha fazla bağış yapmasın' davası

Sperm bankası bağışıyla 102 çocuğun biyolojik babasına 'Daha fazla bağış yapmasın' davası
Hollanda’da bulunan Donör Çocuk Vakfı ile sperm bankası yoluyla anne olan bir kadın, “kara listede” bulunmasına rağmen dünya çapında yüzlerce çocuğun biyolojik babası olduğu belirlenen Hollandalı sperm bağışçısı hakkında dava açtı.

Donör Çocuk Vakfı ve anneler, 41 yaşındaki Jonathan M.’nin daha fazla sperm bağışı yapmasının önüne geçilmesini istiyor. Sperm bağışı yoluyla çocuk sahibi olan aileler, aynı bağışçıdan olan yüzlerce çocuğun ensest ya da akraba evliliği riskiyle karşı karşıya kalabileceğinden endişe duyuyor.

Hollanda yasaları, bağışçıların en fazla 12 kadına sperm vermesine ve en fazla 25 çocuğun babası olmasına izin veriyor. Ancak Hollanda’nın Lahey kentinde yaşayan Jonathan M.‘nin, yasal engellere rağmen 102 çocuğun biyolojik babası olduğu belirlendi.

550 çocuk

Jonathan M.’nin açıklamalarına göre ise şu anda çeşitli ülkelerde kendi spermlerinden dünyaya gelmiş tam 550 çocuk bulunuyor.

Avustralya'dan Ukrayna'ya kadar çok sayıda ülkede kliniklere bağış yapmış

Yapılan araştırmalar sonucunda ise sperm bağışçısı Jonathan M.’nin, internet aracılığıyla temas kurduğu kadınlara yalan söylediği ve çok fazla kişiye bağışta bulunmadığını söylediği belirlendi. Hollandalı bağışçının Avustralya'dan Ukrayna'ya kadar çok sayıda ülkede kliniklere ve kadınlara sperm bağışı yaptığı saptandı.

(Kısa Dalga)

Dünya