Dünya diken üstünde: Afrika dışında maymun çiçeğinden ilk ölümler

Dünya diken üstünde: Afrika dışında maymun çiçeğinden ilk ölümler
İspanya ve Brezilya'da maymun çiçeğinden iki kişinin ölmesi endişe yarattı. Afrika kıtası dışında hastalıktan ilk kez ölüm raporlanırken, ABD'nin New York eyaletinde acil durum ilan edildi.

Maymun çiçeği virüsü yayılmaya devam ederken, Afrika kıtası dışında bilinen ilk ölümler meydana geldi. Brezilya ve İspanya'da dün, iki kişi maymun çiçeği nedeniyle hayatını kaybetti. ABD'de ise virüsün hızla yayılmaya devam ettiği New York eyaletinde acil durum ilan edildi.

İspanya dün, bir kişinin maymun çiçeği nedeniyle hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Brezilya'da da lenfoma hastası olan ve bağışıklık sistemi zayıf durumdaki 41 yaşındaki bir erkeğin öldüğü açıklandı.

Dünya Sağlık Örgütü, bugüne dek Afrika kıtası dışında pek görülmeyen maymun çiçeğinin yayılması nedeniyle önceki hafta acil durum ilan etmişti. İspanya ve Brezilya'daki ölümler ise Afrika dışında maymun çiçeği kaynaklı ilk can kayıpları olarak kayıtlara geçti. DSÖ bugüne dek, hepsi Afrika'da olmak üzere beş ölüm raporlamıştı.

Brezilya, Amerika kıtasında ABD ve Kanada'nın ardından en yoğun salgının yaşandığı ülkeler arasında başı çekiyor. Brezilya Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ülkede yüzde 98'i erkeklerle cinsel ilişkiye giren erkekler olmak üzere, 1066 kişi hastalığa yakalandı.

ABD'deki salgının en hızlı yayıldığı eyaletlerden New York'ta ise 1383 vaka raporlandı. İspanya'da ise ülke çapında 34 bin 298 vaka olduğu açıklandı. (Kısa Dalga)

Dünya