Dünya Kupası'nda yarı final: En golcü Fransa ve en az gol yiyen Fas karşı karşıya

Dünya Kupası'nda yarı final: En golcü Fransa ve en az gol yiyen Fas karşı karşıya
2022 Dünya Kupası yarı final maçında Fransa ve Fas karşı karşıya gelecek.

2022 Dünya Kupası yarı final maçında Fransa ve Fas karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşma turnuvaya devam eden takımlar arasında en fazla gol atan ve en az gol yiyen iki takımın mücadelesi olacak.

Fransa, Dünya Kupası'nın geride kalan kısmında oynadığı 5 maçta 11 gol atmayı başardı. Attığı 11 gol ile kupaya devam eden takımların en golcüsü olan Fransa'nın yıldız futbolcuları Kylian Mbappe ve Olivier Giroud, gol krallığının zirvesinde yer alıyorlar. Mbappe'nin 5, Giroud'un ise 4 golü bulunuyor.

3 asisti bulunan Antonio Griezmann ise Bruno Fernandes ve Harry Kane ile asist krallığında zirveyi paylaşıyor.

Yarı finalde Fransa'nın rakibi olan Fas ise 2022 Dünya Kupası'nda yoluna devam eden takımlar arasında kalesinde en az gol gören ekip olarak dikkat çekiyor. Kupa tarihinde ilk kez yarı finale yükselme başarısı gösteren Afrika temsilcisi, 5 karşılaşmada sadece 1 gol yedi. Bu maçların 4'ünde kaleyi Bono korurken, 1 mücadelede ise eski Hataysporlu Munir görev yaptı.

Deschamps: Bu yaptıkları şey sürpriz değil

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps, Fas'ın sadece 1 gol yediğine dikkat çekmişti. Deneyimli teknik adam, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, "Fas takımı takdiri hakediyor. Tam bir sürpriz yaptılar ama sadece 1 gol yiyerek bu kadar fazla büyük rakibe karşı kazanmayı başardılar. Bu demek oluyor ki; artık yaptıkları şey sürpriz değil" ifadelerini kullandı.

Fransa ve Fas'ın karşı karşıya geleceği yarı final mücadelesi bugün saat 22.00'de Al Bayt Stadyumu'nda oynanacak. Cesar Ramos'un yöneteceği maçın galibi finale yükselecek. (DHA)

Spor