Dünyaca ünlü soprano Peretyatko Harbiye'de

Dünyaca ünlü soprano Peretyatko Harbiye'de
Dünyaca ünlü soprano Olga Peretyatko, 22 Haziran Cumartesi günü İBB Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda konser verecek.

Kısa Dalga - Kariyerine Plácido Domingo’nun düzenlediği Operalia Yarışması’nı kazanarak başlayan, dünyaca ünlü soprano Olga Peretyatko, 22 Haziran Cumartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda konser verecek. Peretyatko’ya orkestra şefi Murat Cem Orhan yönetimindeki CRR Senfoni Orkestrası eşlik edecek.

Metropolitan Opera, La Scala, Covent Garden gibi önemli opera evlerinde ve Salzburg, Baden-Baden, Aix-en-Provence gibi prestijli festivallerde sahne alan, uluslararası üne sahip yönetmenler ve orkestra şefleriyle iş birliği yapan Olga Peretyatko, Robert Lepage’in yönettiği Stravinsky’nin “Bülbül” eserinin beğenilen prodüksiyonu ve Dmitri Tcherniakov’un provokatif “Çar’ın Gelini” yorumunda ve Daniel Barenboim yönetiminde Bizet’in “İnci Avcıları” eserindeki başrol olan Leïla rolünde de büyük başarılara imza attı. 2015 ECHO Klassik ile 2018 OPUS Klassik ödüllerine sahip olan sanatçı, dünyanın farklı ülkelerinden seçilmiş 23 ninniyi içeren “Songs for Maya” albümüyle de beğeni topladı.

whatsapp-image-2024-06-20-at-13-22-56.jpeg

Konser Detayları

Tarih: 22 Haziran 2024, Cumartesi
Saat: 20.30
Yer: İBB Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu
Olga Peretyatko: Soprano
CRR Senfoni Orkestrası: Orkestra
Murat Cem Orhan: Şef

Konserin repertuvarı

Olga Peretyatko’nun Murat Cem Orhan yönetimindeki CRR Senfoni Orkestrası ile Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda vereceği konserin repertuvarı şu şekilde:

P. I. Tchaikovsky'nin (1840-1893) "1812 Uvertürü Op. 49" adlı eseri, 1812'deki Napolyon Savaşları'nı anan güçlü ve dramatik bir parça olarak öne çıkıyor. V. Bellini'nin (1801-1835) "Norma - Norma’nın Aryası 'Casta Diva'" adlı eseri ise, opera tarihinin en ünlü soprano aryalarından biridir ve Bellini'nin zarif melodik stiliyle dinleyicileri büyüler. R. Wagner'in (1813-1883) "Tristan ve Isolde Liebestod" ve "Sicilya Vesperleri – Elena’nın Aryası 'Merce dilette amici'" eserleri, Wagner'in dramatik ve duygusal yoğunluğunu yansıtan önemli eserlerdir. G. Verdi'nin (1813-1901) "Il Trovatore - Leonora’nın aryası 'Tacea la notte placida ... Di tale amor che dirsi'" adlı eseri, Verdi'nin dramatik yeteneğini ve melodik dehasını sergileyen bir parçadır. C. M. von Weber'in (1786-1826) "Der Freischütz Uvertürü, op. 77" adlı eseri, Alman romantik operasının temel taşlarından biridir ve zengin orkestra renkleriyle dikkat çeker.

Konserin ikinci yarısında: S. Rachmaninov’un (1873-1943) "Ne poy, krasavitsa" op. 4/4 ve "Zdyes khorosho" op. 21/7 adlı eserleri, Rachmaninov’un lirik ve duygusal tarzını yansıtan zarif parçalar olarak öne çıkar. A. Dvořák’ın (1841-1904) "Slav Dansları Do Majör, op. 46 no. 1" adlı eseri, Dvořák’ın Çek halk müziğinden esinlenerek yazdığı coşkulu ve ritmik bir dans parçasıdır. Rachmaninov’un "Vocaliz" op. 34/14 adlı eseri, kelimesiz bir arya olarak, dinleyicilere duygusal bir yoğunluk sunar. G. Bizet’nin (1838-1875) "İnci Avcıları - Léïla’nın Aryası 'Me voilà seule ... Comme autrefois'" adlı eseri, Bizet’nin egzotik ve lirik melodilerini içeren bir parçadır. E. Elgar’ın (1857-1934) "Pomp and Circumstance, op. 39: March No. 1" adlı eseri, İngiliz müziğinin en tanınmış marşlarından biridir ve büyük bir coşkuyla icra edilir. Bizet’nin "Bolero No.3" adlı eseri, enerjik ritimleriyle dikkat çekerken, "Vasco da Gama - 'La Marguerite a fermé sa corolle... Ouvre ton Coeur'" adlı eseri, Bizet’nin operatik yeteneğini sergileyen duygusal bir arya olarak öne çıkar. C. Gounod’nun (1818-1893) "Romeo ve Juliet - Juliet’in Aryası 'Ah! Je veux vivre dans le rêve' F-Dur" adlı eseri, Gounod’nun zarif ve lirik melodik stilini yansıtan bir parçadır. (Kültür - Sanat Servisi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Kültür Sanat