Dünyanın en eski mezarlığı keşfedildi, evrime bakışı değiştirebilir

Dünyanın en eski mezarlığı keşfedildi, evrime bakışı değiştirebilir
Güney Afrika'nın Johannesburg kentindeki 'Yükselen Yıldız' mağarasında Homo Naledi'lere ait bir mezarlık bulunduğu iddia edildi. İddiaların kanıtlanması evrime bakışı değiştirebilir.

Bilim insanları, Güney Afrika'nın Johannesburg kenti yakınlarında dünyanın bilinen en eski mezarlığını keşfedildiğini öne sürdü.

Artı Gerçek'teki habere göre daha önce Orta Doğu ve Afrika'da bulunan en eski mezarlar çağdaş insan türünün kalıntılarını içeriyordu ve yaklaşık 100 bin yaşında olduğu tahmin ediliyordu.

Bilim insanları, keşifle ilgili olarak, çağdaş insan türüne kıyasla daha küçük beyinli Homo naledi adı verilen türün çağdaş insan türüyle bu kadar uzun süre yaşamış olmasının, büyük bir beynin zorunlu olarak evrimsel bir avantaja yol açacağı varsayımına karşı önemli bir kanıt olabileceği yorumunu yapıyor.

Ekibin lideri paleoantropolog Lee Berger, "Homo naledi bize o kadar da özel olmadığımızı söylüyor" dedi.

Araştırmacılar daha önce de Homo naledi türünün karmaşık bilişsel ve duygusal davranışlar sergileyebildiğine dair kanıtlara ulaşıldığını hatırlatarak bulguların mevcut insan evrimi anlayışına meydan okuduğunu vurguladı. (Kısa Dalga)

Dünya