'Dünyanın en pahalı evi' satılamadı: 471 milyon Euro’luk villa 'indirimle' yeniden satışa çıkacak

'Dünyanın en pahalı evi' satılamadı: 471 milyon Euro’luk villa 'indirimle' yeniden satışa çıkacak
İtalya'da "asrın müzayedesi" olarak adlandırılan açık artırmayla, yaklaşık yarım milyar Euro değer biçilen bir villa satışa çıkarıldı.

Roma'da 16. yüzyılda inşa edilen ve 471 milyon Euro değer biçilen Villa Aurora için yapılan açık artırmada minimum açılış fiyatı 353 milyon Euro olarak belirlendi. Salı günü yapılan açık artırmada bu fiyatla villaya talip çıkmadı. Villanın gelecek Nisan ayında, yüzde 20 fiyat indirimiyle yeniden açık artırmaya sunulması bekleniyor.

Villa Aurora mahkeme tarafından tayin edilen değere satılsaydı dünyanın en pahalı evi unvanını alacaktı. Ancak bugünkü açık artırmada talip çıkmaması halinde fiyatın yüzde 20 indirilmesi daha önce mahkeme kararıyla belirlenmişti. Bu nedenle villanın ilk turda satılmaması sürpriz olarak değerlendirilmiyor.

İtalya basınına göre villanın talipleri arasında Bill Gates ve Brunei sultanı da yer alıyor.

Caravaggio'nun tek duvar resmi

Villa Aurora'yı bu kadar kıymetli yapansa içindeki sanat eserleri. Eve biçilen değerin büyük kısmı, Caravaggio tarafından yapılan tavan resminden kaynaklanıyor.

Villa, bir zamanlar Antik Roma lideri Jül Sezar'a ait olan arazide yer alıyor. Bahçesindeki çok sayıda heykelden birinin de Michelangelo'ya ait olduğu tahmin ediliyor.

Evde ayrıca Barok ressam Guercino'ya ait freskler de bulunuyor. Villa ismini de Guercino'nun yaptığı Aurora tanrıçası freskinden alıyor.

Villa ayrıca, Vatikan'daki San Pietro Bazilikası cephesini tasarlayan mimar Carlo Maderno'ya ait merdivenlere de ev sahipliği yapıyor.

Villa Aurora'nın ünlü konukları listesi de Galileo Galilei'den Goethe'ye, Çaykovski'den Madonna'ya kadar uzuyor.

(Kaynak: BBC Türkçe)

Yaşam