Dünyanın ilk ekransız dizüstü bilgisayarı Spacetop tanıtıldı: Ne yaptığınızı kimse göremeyecek

Dünyanın ilk ekransız dizüstü bilgisayarı Spacetop tanıtıldı: Ne yaptığınızı kimse göremeyecek
Tel Aviv merkezli Sightful şirketi sıra dışı bir dizüstü bilgisayar tanıttı. Android tabanlı Spacetop'un ekranı yok ve masaüstü sadece kullanıcı artırılmış gerçeklik gözlüğü taktığında görülebiliyor.

Dizüstü bilgisayarın alt kısmı klasik dizüstü bilgisayarlardan farklı değil. Touchpad, klavye, parmak izi tarayıcısı ve bağlantı noktaları ile donatılmış plastik bir gövdeye sahip. Üst tarafında gözlük için bir oyuk ve kafa takibi için özel sensörler dışında hiçbir şey yok.

Donanımhaber'in paylaştığı habere göre; çalışma mantığı basit. Kullanıcı dizüstü bilgisayarı açıyor ve artırılmış gerçeklik gözlüğünü takıyor. Bunun ardından yüzünüzün önüne 100 inçlik bir sanal ekran geliyor. Masaüstü boyutu da ayarlanabiliyor.

indir-2.webp

Ne yaptığınızı sizden başkası görmüyor

Spacetop ile birlikte sunulan gözlük Nreal Light'ın değiştirilmiş bir versiyonu. Her bir göz için 1080p çözünürlüğü destekleyen cihaz, entegre hoparlöre sahip. Artırılmış gerçeklik gözlüğü dizüstü bilgisayara bir kablo aracılığıyla kalıcı olarak bağlı.

Spacetop'un en büyük avantajı ne yaptığınızı sizden başka kimsenin göremeyecek olması. Yani istediğiniz her yerde gizlilik endişesi olmadan çalışmanıza olanak tanıyor. Fiziksel ekranı olmayan dizüstü bilgisayarın teknik özelliklerini aşağıdaki liste aracılığıyla görebilirsiniz.

indir.webp

Spacetop özellikleri
İşlemci: Qualcomm Snapdragon 865
GPU: Adreno 650
RAM: 8 GB
Depolama: 256 GB
Pil ömrü: 5 saat
Web kamerası: 5 MP, 2560 x 1920
İşletim Sistemi: Android tabanlı Spacetop OS
Boyutlar: 266 x 249 x 40 mm
Ağırlık: 1.5 kg

Dizüstü bilgisayarı 31 Mayıs'ta Kaliforniya'da piyasaya sürecek. Üretici ilk partinin teslimata hazır olduğunu bildirdi. Şimdilik sadece 1.000 kişi için satışa çıkacak. Spacetop için belirlenen fiyat etiketi 2.000 dolar.

Teknoloji