Dünyanın ilk eş zamanlı çift el ve yüz nakli gerçekleşti

Dünyanın ilk eş zamanlı çift el ve yüz nakli gerçekleşti
ABD'de New Jersey eyaletinden 22 yaşındaki Joe DiMeo, aynı anda yüz ve çift el nakli başarıyla gerçekleştirilen ilk kişi oldu.

Sputnik Türkiye’nin haberine göre, Organ nakli konusunda ABD'den umut verici bir haber geldi. ABD'de New Jersey eyaletinden 22 yaşındaki Joe DiMeo, aynı anda yüz ve çift el nakli başarıyla gerçekleştirilen ilk kişi oldu.

2018'de araba kazasında yüzünü ve ellerini kaybeden 22 yaşındaki DiMeo'ya aynı anda hem yüz hem de çift el nakli yapıldı. Genç adam, dünyada bir ilk olan bu operasyonla ilgili "Umudunuz asla kaybetmeyin" mesajı verdi, kendisinin de artık ikinci bir şansı olduğunu söyledi.

Temmuz 2018'de gece vardiyasından eve dönerken uyuyakalıp kaza yapan ve aracı alev alan DiMeo'nun vücudunun yüzde 80'inde üçüncü derece yanıklar meydana geldi. Yoldan geçen biri tarafından kurtarılsa da parmaklarını, dudağını, göz kapaklarını ve yüzünün bir bölümünü kaybeden DiMeo'nun yardım almadan hayatını sürdürmesi imkansız hale geldi. Aylarca yanık ünitesinde yatan, hatta 2.5 ay yapay komaya sokulan DiMeo, 12 Ağustos 2020'de yapılan ve 23 saat süren ameliyat sonrası artık yeni yüzü ve ellerine kavuştu.

3D teknolojisinden faydalanıldığı yeni bir teknoloji kullanarak operasyonu gerçekleştiren NYU Langone Health ekibinin düzenlediği basın toplantısında konuşan DiMeo, kendisine hayatta ikinci bir şans verildiğini söyledi: "Tünelin sonunda her zaman ışık vardır, asla vazgeçmeyin."

NYU Langone Health'te Yüz Nakli Programı'nın yöneticisi olan Eduardo Rodriguez de DiMeo'nun tanıştıkları en motivasyonu yüksek hasta olduğunu belirtti.

Dünya