Dünyanın ilk 'flurona' vakası: İsrail'de hamile bir kadında hem grip hem korona tespit edildi

Dünyanın ilk 'flurona' vakası: İsrail'de hamile bir kadında hem grip hem korona tespit edildi
İsrail’de ilk kez hamile bir kadının aynı anda hem grip hem de COVID-19 olduğu duyuruldu. Bu vakaya, grip enfeksiyonu (flu) ile COVID-19’un (coronavirus) birleşimi olarak nitelendirilen ‘Flurona’ adı kondu.

İsrail'de hamile ve aşısız kadının, hem grip enfeksiyonu hem de COVID-19’a yakalandığı belirtildi. Ülkede ilk kez rastlanan bu vakaya, her iki hastalığın adından (flu-coronavirus) türetilerek “Flurona” adı kondu. Genç kadında her iki hastalığın semptomlarının görüldüğü ancak hafif atlattığı için hastaneden taburcu edildiği öğrenildi.

Hastanın tedavi gördüğü hastanenin jinekoloji bölümü başkanı Prof. Arnon Vizhnitser, “Hamile kadına grip ve COVID-19 teşhisi konuldu. İki kez yapılan kontroller sonrasında iki hastalığın testi de pozitif çıktı. Hastalıklar üst solunum yollarını etkileyerek nefes almayı zorlaştırıyor ve oldukça bulaşıcı nitelikte” diye konuştu. İsrail Sağlık Bakanlığı vaka üzerindeki çalışmalarını sürdürürken, daha önce buna benzer paralel enfeksiyonların yaşanmış olabileceği de araştırılıyor.
Bu arada İsrail Hastalık Kontrol Merkezi, yakın zamanda grip vakalarında keskin bir artış olduğunu bildiriyor. Grip aşısı olmaya yönelik çağrılar yapan Sağlık Bakanlığı, virüsün 'zatürre, çeşitli solunum yolu enfeksiyonları, miyokardit ve hatta ölüm gibi ciddi hastalıklara neden olabileceği' konusunda uyarılarda bulunuyor. (Supitnik Türkiye)

Sağlık