'Dur' ihtarına uymadı, polisleri peşine taktı: 'Arkadaşlarım şaka yapıyor sandım'

'Dur' ihtarına uymadı, polisleri peşine taktı: 'Arkadaşlarım şaka yapıyor sandım'
Bursa'da polisin ihtarına rağmen kaçan sürücü 10 dakikalık takiple yakalandı. Para cezası kesilip ehliyetine el konan sürücü, arkadaşlarının şaka yaptığını düşündüğü için kaçtığını söyledi.

Osmangazi ilçesinde saat 02.00 sıralarında çevirme yapan polis, güzergahı dışına çıkan minibüsünü şüphe üzerine durdurmak istedi. Ancak 'Dur' ihtarına uymayan sürücü Ali Burak K.'yla otomobildeki arkadaşları Yusuf C. ve Yağız K. kaçmaya başladı.

Polis ekipleri, kaçmaya çalışan minibüsün peşine düştü. Anons üzerine bölgeye takviye ekipler sevk edildi.

10 DAKİKALIK TAKİP POLİS BARİKATINDA BİTTİ

Şüpheli Ali Burak K. Ankara Yolu Caddesi'nde Yıldırım ilçesi istikametine kaçışını sürdürürken, polis ekipleri kaçış güzergahında önlem alarak Yüksek İhtisas Kavşağı'nı barikat kurarak kapattı.

10 dakika süren takibin ardından polis barikatına takılan ve araçtan inerek kaçmaya çalışan Ali Burak K. ile minibüsteki arkadaşları Yusuf C. ve Yağız K. yakalandı.

'POLİSLERİ ŞAKA YAPAN ARKADAŞIM SANDIM'

Minibüs şoförü Ali Burak K., basın mensuplarının "Polisten neden kaçtın?" sorusu üzerine polis takibini şaka zannettiğini belirterek şunları söyledi: "Gece saat 01:00'e kadar çalışıyorum, mazot almıştım fişlerim de araçta. Ailevi sıkıntılarım da var. Korktum kaçtım. Dün de minibüsün sahibi yolda gördü beni, gaza bastı sağımdan solumdan takip etti. Ben onların polis olduğunu anlamadım. Polisleri şaka yapan arkadaşım sandım. Araç sahibinin arkadaşıyla dün yolda şakalaştık yolda arkamdan geliyordu, polisleri o sandım. Arkadaşla yolda birbirimizi gördüğümüzde gaza basıyoruz."

Polisin 'Dur' ihtarına uymamak ve 'trafiği tehlikeye düşürmek'ten toplam 1.600 TL ceza kesilen Ali Burak K.'nın ehliyetine iki ay süreyle el konuldu.

Gözaltına alınan Ali Burak K. ile 2 arkadaşı polis merkezine götürülürken, dolmuş minibüsü çekici yardımıyla emniyet otoparkına götürüldü. (DHA)

Yaşam