Düzce'de 6 büyüklüğünde deprem

Düzce'de 6  büyüklüğünde deprem
Düzce’de saat 04.08’de bir deprem meydana geldi. AFAD depremin merkez üssünü Düzce Gölyaka, büyüklüğünü ise 5.9 olarak açıkladı. Kandilli ise depremin büyüklüğünü 6 olarak duyurdu.

Düzce’de saat 04.08’de bir deprem meydana geldi. AFAD depremin merkez üssünü Düzce Gölyaka, büyüklüğünü ise 5.9 olarak açıkladı. Kandilli Rasathanesi ise depremin şiddetini 6 olarak revize etti. Depremi artçı sarsıntılar izledi. Düzce Belediye Başkanı, İçişleri Bakanı ve İstanbul Valisi'nin yaptığı açıklamalarda herhangi bir yıkım ve can kaybı haberinin olmadığı duyuruldu.

Düzce’de bugün saat 04.08'de bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin merkez üssünü Düzce-Gölyaka, büyüklüğünü ise 5.9 olarak açıkladı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi de depremin merkez üssünü Düzce-Gölyaka, büyüklüğünü önce 5.9 olarak bildirdi ancak daha sonra 6 olarak büyüklüğü revize etti.

Sağlık Bakanı Koca saat 05.48'de "Düzce’de 22 yaralımız var, birinin durumu yüksekten atlama sebebiyle ağır. Şehre gerekli ambulans ve UMKE timi görevlendirmeleri yapılmıştır" açıklaması yaptı.

39 KİŞİ HASTANELERDE TEDAVİYE ALINDI

Düzce'de depremde korkuya kapılan bazı vatandaşlar, pencerelerinden ya da balkonlarında atladı. Yaralananlar, ambulanslarla ve özel araçlarla hastanelere kaldırıldı. 30 kişi Düzce Devlet Hastanesi'nde, 9 kişi ise Düzce Üniversitesi Hastanesi'nde olmak üzere toplam 39 kişi tedaviye alındı.

Depremin ardından artçı depremler meydana gelirken, vatandaşlar sokakta bekleyişlerini sürdürüyor. Polis merkezinden devriyede bulunan ekiplere anonslar yapılarak, vatandaşları binaların altlarında bulunmamaları yönünde uyarmaları istendi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi BaşkanlığI'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre düzce merkezli Depremde İç Anadolu ve Marmara bölgesi sallandı.

Zeminden 6.81 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, başta Düzce olmak üzere Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, İstanbul, Edirne illeri ile ilçelerinde hissedildi.

AFAD'dan saat 05.00 sıralarında yapılan açıklamada "Düzce ilimizin Gölyaka ilçesindeki 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından, an itibarıyla 18 artçı deprem meydana gelmiştir. Bölgede kontrol amaçlı enerji kesintileri uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmamasını önemle rica ederiz" denildi.

4.7 büyüklüğünde artçı deprem

Deprem nedeniyle birçok bölgede vatandaşlar battaniyelerle evlerinden çıkarken kısa süre içerisinde 18 artçı şok yaşandı. Bu artçı depremlerin en büyüğü saat 04.37'de merkez üssü Düzce'nin Çilimli ilçesinde 4.7 büyüklüğünde, zeminden 8.52 derinliğinde meydana geldi.

Düzce Belediye Başkanı: Can kaybı haberi yok



Depremin merkez üssü Düzce'de bazı binalarda ve merdivenlerde çatlaklar oluştuğu öğrenildi. AFAD ve belediye ekipleri Düzce merkez ile ilçe ve köylerle irtibata geçerek çalışmalarını sürdürüyor.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, 5.9 büyüklüğündeki deprem ile ilgili saat 05.32’de sosyal medya hesabında açıklama yaptı. Özlü, şu bilgileri verdi:

“Şehrimizde 5.9 şiddetinde meydana gelen deprem sonrasında tüm ekiplerimiz sahada, görevlerinin başında. Tüm ilçelerimizle irtibat halindeyiz. Şükürler olsun ki, şu ana kadar can kaybı haberi almadık. Geçmiş olsun Düzce, geçmiş olsun Türkiye.”

Eğitime bir gün ara

Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce merkezli depremde can kaybının yaşanmadığını bildirdi. Atay, saat 05.20'de yaptığı açıklamada; “İlimizde yaşanan deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında 23 Kasım 2022 tarihinde bir (1) gün eğitim - öğretime ara verilmiştir” açıklamasını yaptı.

Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce merkezli yaşanan ve çevre illerden hissedilen depreme ilişkin açıklama yaptı. Atay, saat 05.20’de; sosyal medya hesabında şu duyuruyu yaptı:

“İlimizde meydana gelen 5.9 şiddetinde ki depremin ardından Valiliğimize, AFAD ve 112 ekiplerine şu ana kadar ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Değerli hemşerilerimiz, İlimizde yaşanan deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında 23 Kasım 2022 tarihinde bir (1) gün eğitim - öğretime ara verilmiştir. Hepimize çok geçmiş olsun.”


Soylu: Can kaybı bilgisi bulunmamaktadır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada, "Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08'de gerçekleşen 5.9 büyüklüğünde #deprem'in ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir." bilgisini paylaştı.

AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi

Depremle ilgili AFAD'dan yapılan bilgilendirmede ise "Gölyaka ilçesinde saat 04.08’de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Düzce, Ankara, İstanbul ve Sakarya AFAD ekipleri bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi.

İstanbul Valisi Yerlikaya: Herhangi bir olumsuz ihbar yok

Depremin ardından sarsıntıyı hisseden İstanbullular, korku içinde sokağa çıktı.O anlar görüntülere yansıdı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya deprem nedeniyle İstanbul'da herhangi bir olumsuz ihbarın olmadığını açıkladı.

Sosyal medyadan açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "İlimizde de hissedilen #Düzce #Gölyaka merkezli #depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun. An itibariyle ilimizdeki 112 ve AFAD merkezinize gelen herhangi bir olumsuz ihbar bulunmamaktadır. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun" dedi.

İmamoğlu: AKOM'a iletilen olumsuz bir durum yok

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Merkez üssü Düzce olan ve tüm bölgede hissedilen depremde İstanbul’da AKOM’a iletilen herhangi bir olumsuz durum mevcut değildir. Depremin etkili olduğu tüm illerdeki gelişmeleri takip ediyoruz. Tekrar geçmiş olsun.”

Yavaş: Kötü haber almadık

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Düzce merkezli yaşanan depreme ilişkin, saat 04.32'de açıklama yaptı. Yavaş, İstanbul, Ankara başta olmak üzere hissedilen depreme ilişkin sosyal medya hesabından şunu dedi:

“Hepimiz çok korktuk, çok endişelendik. Umuyorum ki hiçbir şekilde kayıp yaşamayız, geçmiş olsun. İvedilikle sahadaki ekiplerimizden bilgi aldık. Çok şükür ki Ankara'nın herhangi bir bölgesinden kötü haber almadık. Düzce ve çevre illerdeki vatandaşlarımıza da bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

AFAD'dan mesaj yok

Düzce Depremi’nin 23'üncü yılı dolayısıyla 12 Kasım'da ülke genelinde deprem anı tatbikatı yapılmıştı. "Çök-kapan-tutun" hareketinin öne çıkarıldığı tatbikatta tüm telefonlara deprem uyarısı da gönderilmişti. Ancak gerçek depremde telefonlara gelen bir uyarı mesajı olmadı. (Kısa Dalga)

Gündem