'E-devlet hacklandi' iddiası sosyal medyada gündem oldu

'E-devlet hacklandi' iddiası sosyal medyada gündem oldu
Gazeteci İbrahim Haskoloğlu, kendisine ulaşan bir hacker grubunun e-devlet ve e-nabız sistemini hacklediğini söylediğini aktardı. Haskaloğlu, heckerların aralarında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MİT Başkanı Hakan Fidan'ın da olduğu isimlerin kişisel bilgilerini kendisine ilettiklerini ileri sürdü.

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu Twitter hesasabında yaptığı paylaşımda, yaklaşık 2 ay önce kendisine ulaşan bir hacker grubunun bu konuyla ilgili özel bilgileri paylaştıklarını dile getirdi. Haskoloğlu, hacker grubunun E-Devlet ve devlete ait sitelerden verilerin çalındığını söylediklerini öne sürdü.

Bu kişilerin verileri sızdırmaya devam ettiklerine dair kendisine bilgi verdiklerini ifade eden Haskoloğlu, aralarında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MİT Başkanı Hakan Fidan’ın da dahil olduğu bazı devlet yetkililerinin de bilgilerinin ve kimlik kartlarının kendisiyle paylaşıldığını ileri sürdü.

'İSTEDİĞİM KİŞİLERİN TELEFON NUMARALARINI VERDİLER'

Haskaloğlu, "MERNİS verileri zaten birçok sitede paylaşılıyor ancak bu veriler çok daha farklı ve her detay mevcut. Bana istediğin kişinin telefon numarasını iste veririz şeklinde teklif sundular, denedim doğruydu Verilerin bir kısmı paylaşıldığı için artık yazıyorum. Keşke üstüne düşülseydi" dedi.

Haskoloğlu, konuyu hem muhalefet hem de iktidardan yetkililere açtığını söyleyerek, "Düzeltilmesi için bekledim çünkü bu verileri satın almak isteyenler olacaktı ama bu veriler bazı sitelerden verilmeye başlandı. Veriler sadece kimlikler değil" dedi.

Haskoloğlu, "Bu verilerle de sınırlı değil. Bana ait diploma notum, adreslerim, telefon numaralarım hepsi mevcuttu. Bu veriler kısıtlı değil, sistemde kim varsa hepsine erişebildiklerini söylediler. Buna sigortanız ve maaşınız da dahil. Bana ait gönderdikleri her veri doğruydu" ifadesini kullandı.

Haskoğlu ayrıca hackerların e-nabız sistemini de hacklediğini sistem üzerinden istediklerini koronavirüslü olarak işaretleyebileceklerini dile getirdi.

Haskoğlu şöyle devam etti:

"Konuyu araştırdığımda şunu da gördüm, hackerlar için Türk verileri çok değerli de değil çünkü birçok yerden sızdırıldığını gösteriyorlar. Bu verilerin satıldığı bir yerde İngilizce olarak şu sözü gördüm. Dünyada her şeyin bir değeri vardır, Türklerin verileri hariç"

“Daha önce de özel şirketlere ait kişisel verilerin çalındığını görmüştük. Sistemini güvene almayan şirkete milyonlarca insanın verisinin çaldırılması karşılığında günlük cirosu kadar ceza kesildi. Hacklenen şirketse haberi ortaya çıkaran bizlere iftira davası açtı.İfade verdik :)"

Haskaloğlu'nun iddiaları sosyal medyada TT oldu, ekşisözlük gibi platformlarda üzerine en çok konuşulan konu oldu. (Kısa Dalga)

Gündem