Edin Dzeko ile İsmail Kartal yan yana... Rıdvan Dilmen şampiyonluğun en büyük adayını açıkladı... Ahmet Çakar'dan flaş yorum

Edin Dzeko ile İsmail Kartal yan yana... Rıdvan Dilmen şampiyonluğun en büyük adayını açıkladı... Ahmet Çakar'dan flaş yorum
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 12. haftasında Adana Demirspor deplasmanına çıktı. Sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı. Müsabakada gelen fırsatları değerlendiremeyen Edin Dzeko'nun oyundan çıktığı esnada İsmail Kartal'a tepki gösterdiği ve iki ismin arasında gerginlik yaşandığı iddia edilmişti. Fenerbahçe'den maç sonunda paylaşım geldi. 'Tavır yaptığı' iddia edilen Edin Dzeko ile İsmail Kartal yan yana geldi . Maç sonrası Rıdvan Dilmen, Süper Lig'de şampiyonluğun en büyük adayını açıkladı.

Trendyol Süper Lig'in 12. haftasında Adana Demirspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Yeni Adana Stadyumu'nda oynanan ve her iki takımın da büyük bir mücadele sergilediği maçta kazanan çıkmadı. Birçok pozisyonun yaşandığı müsabaka, 0-0'lık beraberlikle sonuçlandı.

Fenerbahçe'de karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Edin Dzeko, maç içerisinde birçok pozisyona girmiş ancak ağları sarsamamıştı.

Çalışkan bir görüntü sergileyen Bosnalı golcü, 84. daikada yerini Michy Batshuayi'ye bırakmıştı.

'Dzeko - Kartal gerilimi' iddiası

Edin Dzeko'nun oyundan çıkarken sitem ettiği görülmüş, teknik direktör İsmail Kartal'a ise tavır yaptığı iddia edilmişti.

Fenerbahçe'nin sosyal medyadan yaptığı paylaşımla ortaya atılan iddianın asılsız olduğu belirtildi.

Sarı - lacivertlilerin paylaşımında, Dzeko ve İsmail Kartal'ın yan yana oturdukları bir fotoğraf ve "Ligde 1, Avrupa'da 1. Devam." ifadeleri yer aldı.

İşte Dilmen'in TV 8.5'ta yaptığı yorumlar...

Sarı lacivertlilerin averajla liderliğe yükseldiği maçın ardından futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen'den karşılaşmayla ilgili çarpıcı tespitler geldi.

"Tadic'in rotasyona girmesi lazım"

"Şu kadroya baktığımız zaman Adana'dan alınan bir puan bir başarı. Bu kadar eksiğe rağmen bu skor kabul edilebilir. Bugün son dakikalarda kötü performans gösteren Tadic'in de rotasyona girmesi lazım."

"Şampiyonluğun en büyük adayı fenerbahçe"

"Fenerbahçe fiziksel olarak yorgundu. Fenerbahçelilerin umutsuz olmasına hiç gerek yok performans düşüşleri gayet normal. Ben Fenerbahçe'yi ilk yarıda izlediğimde şampiyonluğun en büyük adayı dedim."

"Dzeko ve Tadic'in serzenişleri hoş değil"

"Bu kadar eksikle buradan kaybedilmiş 3 puan yok, alınmış 1 puan var. Sezon başında zaten Adana Demirspor maçlarına zaten 4 puan yazarsın, 6 olursa ne âlâ. Ama bu 1 puan üzünülecek bir şey değil. Dzeko ve Tadic'in çıkarken serzenişte bulunması hoş bir şey değil bu."

"Fenerbahçe ilk yarıyı minimum 3 puan önde bitirmeli"

"Dzeko ne kadar oyundan çıkmak istemese de zeminin kötüleşmesinin de etkisiyle koordinasyon kaybı yaşadı. Ben Fenerbahçe'nin ilk yarıyı minimum 3 puanda önde bitirmesi gerektiğini düşünüyorum. Galatasaray'a karşı avantajlı olması için 3 puan fark olmalı bence."

"Rodrigues atılmalıydı"

"VAR hakemi Suat Arslanboğa net hatalı. Kevin Rodrigues'in atılması gerekiyordu. Bu zeminde Fenerbahçe oynayabileceği en iyi oyunu oynadı."

Ahmet Çakar'dan Adana Demirspor - Fenerbahçe maçı sonrası flaş yorum

Maçın ardından Sabah Gazetesi Yazarı Ahmet Çakar'dan dikkat çeken değerlendirmeler geldi..

İşte Çakar'ın yazısı:

"Eksik Fenerbahçe dün puan kaybetti. 90 dakikaya baktığımızda da Fenerbahçe'nin ilk yarıda önde presle kazandığı toplardan ve sonrasındaki şutlardan başka bir pozisyon yok. İlk yarı Fenerbahçe oyunun mutlak hakimiydi. İkinci yarı yorgunluk ve orta saha direncinin azalması, Adana Demirspor'u oyuna ortak etti. Aslında maça baktığımızda gerçek sonuç beraberlikti, hak eden olmadı. Hakem Halil Umut Meler, havaya girmiş. Futbolcuyu rencide edici hareketler içinde. Risk almayıp forvet aleyhine faulleri verebiliyor. Bunun adı eyyamcılıktır. En büyük eyyamı ise ikinci yarıda yaşanan arbedede Rodrigues ve Ndiaye'nin Oosterwolde'yi boğazından tutup yere yatırmasına hiçbir kart vermeyişidir. Bence Rodrigues kırmızı kart görmeliydi. Üstelik VAR müdahalesi de olmadı.

Rodrigues kırmızı kart görmeliydi." (Kısa Dalga)

Gündem