Efsane sanatçı turnede rahatsızlandı, hastaneye kaldırıldı

Efsane sanatçı turnede rahatsızlandı, hastaneye kaldırıldı
Patti Smith, İtalya turnesi sırasında geçirdiği rahatsızlığın ardından kısa süreliğine hastaneye yatırıldı.

76 yaşındaki şarkıcı Bologna'da konser hazırlığındaydı. şehirdeki Teatro Duse mekanında rahatsızlanan sanatçı konserini iptal etti.

The Guardian'ın yer verdiği bilgilere göre; şehirdeki bir hastanede kontrolden geçirilen Smith'in durumuna ilişkin Bologna'daki sağlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Smith'in taburcu edildiği ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

1-001.png

"Uygun bir dinlenme döneminden sonra" kendisinin tekrar sahneye çıkabileceği bildirildi.

Smith ayrıca bu hafta içinde Venedik'te vereceği konseri ve Milano'da düzenleyeceği imza gününü de iptal etti. Bu ayın başlarında ülke çapında dört konser vermişti.

Gazze çağrısında da bulundu

Smith aynı zamanda bir aktivist... Sanatçı 7 Ekim sonrası binlerce insanın öldüğü Gazze'de yaşananlara tepki gösterirken Gazze'deki savaşın ateşkesle sonlandırılması çağrısında bulundu.

ABD'nin BM Güvenlik Konseyi'nde ateşkesi veto etmesinin ardından, Gazze'nin harabeye dönmüş bir resmi paylaşırken, gönderisine "insanlığa karşı bir oylama" notunu düştü.

resim-2023-12-14-154002061.png

Yalnızca müzik üretmeyen sanatçı, en son kitabı olan fotoğraf günlüğü A Book of Days'i 2022 yılında yayımlandı. Smith 2012'deki Banga'dan bu yana solo bir albüm yayınlamadı, ancak diğer kitap projelerinin yanı sıra son yıllarda deneysel grup Soundwalk Collective ile işbirliği yapıyor ve onlarla birlikte üç albüm yayınladı:

The Peyote Dance ve Mummer Love (her ikisi de 2019) ve Peradam (2020). (Kısa Dalga)

Kültür Sanat