Ege sahilleri boş kaldı: Otel ve restoranlardaki doluluk oranı düştü

Ege sahilleri boş kaldı: Otel ve restoranlardaki doluluk oranı düştü
Bodrum Profesyonal Otel Yöneticileri Derneği kurucusu oteller ve restoranlardaki doluluk oranlarının düştüğünü açıkladı.

Kısa Dalga - Türkiye'nin Ege sahillerindeki aşırı yüksek fiyat politikası hem yerli hem yabancı turisti kaçırdı. Başta Bodrum olmak üzere turizmin gözbebeği olan birçok bölgede otel dolulukları yüzde 60’lara düştü.

Yalnızca Bodrum’un değil tüm Türkiye’de turizmcinin kan ağladığını söyleyen Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Kurucusu Serdar Karcılıoğlu, "İnsanlar yurtdışına çıktı, çıkamayanlar da çadıra ya da aile yazlıklarına kaçtı" dedi.

'Şimdi o alım gücü kalmadı'

Cumhuriyet'in haberine göre; turizmi deniz-kum-güneş üçgeninden çıkarmak gerektiğini belirten Karcılıoğlu, şöyle konuştu:

"Sezonun tam göbeği olan temmuz-ağustos ayında okullar tatil olunca gerçek orta direk Bodrum’a gelir otellerde konaklardı, alım gücü vardı. Şimdi o alım gücü kalmadı.

İnsanların tatil yapma özgürlükleri ellerinden alındı hem de otellerimiz boş kaldı. Ülkemiz yabancı turist için de cazip olmaktan çıktı. Zaten Türkiye’ye faydası olmayan parasız turistlerin gözbebeğiydik. Bizim tatil turlarımız indirim marketlerinde satılıyordu. Onlar da şimdi Mısır gibi ülkelere kaydı." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Ekonomi