Eğitim Sen: Samsun'da vakalar yüzünden 32 sınıf kapatıldı

Eğitim Sen: Samsun'da vakalar yüzünden 32 sınıf kapatıldı
Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Arzu Topaloğlu, ilde 14 öğretmenle 34 öğrencinin korona olduğunu ve 32 sınıfın kapatıldığını açıkladı.

Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Arzu Topaloğlu, yüz yüze eğitimin pandemiye karşı yeterli tedbir alınmadan açıldığını söyledi. Topaloğlu, eğitimin başlamasının ardından geçen iki haftada ilde 14 öğretmen ve 34 öğrencinin korona testlerinin pozitif çıktığını belirtti. Eğitim Sen Şube Başkanı bu nedenle 32 sınıfın da kapatıldığı bilgisini verdi.

'OKULLAR PANDEMİ ÖNCESİ GİBİ'

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, sınıflarda 40-45 öğrencinin bulunmasının kaygı uyandırdığını belirten Topaloğlu, "Samsun'da şu an 32 sınıf kapatıldı. İki haftada 14 öğretmen, 34 öğrenci ve bir memur korona virüsüne yakalandı. Okullar, pandemiden önceki durumda. Fiziken hiçbir hazırlık yapılmadan bütün okullar açıldı. Sınıflardaki öğrenci sayısı azaltılmadı. Sınıfların havalandırma düzenlemesi yapılmadı. Çalışan temizlik personeli yetersiz ve sayıları artırılmadı. Yani okullarda endişe verici bir durum var” diye konuştu. 

Sağlık