Eğitim – Sen: Yüz yüze eğitim kademeli olarak başlayabilir

Eğitim – Sen: Yüz yüze eğitim kademeli olarak başlayabilir
Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul “Öğrenci ve öğretmenler belediyeler tarafından toplu taşımayla okullara götürülebilir” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 17 Ocak’ta yaptığı açıklamada yüz yüze eğitime ilişkin, "15 Şubat'ta okulları açmakla ilgili bir ilke kararı aldık. 2 gün 2 gün bölmek gibi ya da belli sınıflar seviyesinde kademeli olarak açmak gibi çok farklı senaryolarımız var" dedi.

Evrensel’den Birkan Bulut’un haberine göre Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul da pandemi önlemleri alınarak kademeli şekilde yüz yüze eğitime geçilebileceğini söyledi.

"11 yaş ve altındaki öğrencilerin okulları açılabilir"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’la yaptıkları görüşmede okulların kademeli bir şekilde açılmasını istediklerini anlatan Kurul, “Kovid-19’dan etkilenme ve bulaştırma düzeyi düşük olan 11 yaş ve altındaki öğrencilerin okulları açılabilir. Ortaokul mekanlarını bu çocuklar için kullanabiliriz. Böylece sınıflardaki öğrenci sayısı yarıya iner. Ayrıca bu kademede görev alacak öğretmenler aşılanmalı. Okullarda mesafe, maske temini, personel ve öğretmen istihdamının hazırlığı yapılsın istedik. Yerel idarecilerden veli derneklerine, sendikalara kadar katılımcı bir süreç ile karar alınmalı. Öğrenci ve öğretmenler belediyeler tarafından toplu taşımayla okullara götürülebilir.”

DİNLEYİN - Pandemi ve okul öncesi eğitim: "Çocukları eve kapatmanın geri dönülemez zararları olur"

Gündem