EGM'den polis intiharları açıklaması: Paylaşılan veriler doğru değil

EGM'den polis intiharları açıklaması: Paylaşılan veriler doğru değil
Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer'in 10 günde 10 polisin intihar ettiği yönündeki açıklamasının gerçeği yansıtmadığını savunan EGM, emniyet personelinin yılda bir kez psikolojik değerlendirmeye tabi tutulduğunu belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), polis intiharlarına ilişkin haberlerle ilgili açıklama yaptı. EGM'nin açıklamasında, söz konusu iddiaların ve paylaşılan verilerin doğruları yansıtmadığı kaydedildi. Açıklamada, benzer iddiaların daha önce de gündeme getirildiği, bu iddialarla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldığı ve alınan önlemlerin kamuoyuyla paylaşıldığı belirtildi.

Tüm personeli, her yıl en az bir defa psikolojik değerlendirmeye tabi tutma uygulamasının başlatıldığı hatırlatılan açıklamada, "Ruh sağlığı ile ilgili takibi ve tedavisi gereken personelimiz desteklenmekte, maaşında ve özlük haklarında herhangi bir kısıtlama yapılmadan iyileşebilmesi için tüm imkanlar sağlanmaktadır" bilgisi verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle:

"Tüm personelimizi her yıl en az bir defa psikolojik değerlendirmeye tabi tutma uygulaması başlatılmıştır. Ruh sağlığı ile ilgili takibi ve tedavisi gereken personelimiz desteklenmekte, maaşında ve özlük haklarında herhangi bir kısıtlama yapılmadan iyileşebilmesi için tüm imkanlar sağlanmaktadır. Teşkilatımızdaki tüm rehberlik ve psikolojik destek uygulamalarının daha etkin ve kapsamlı takibi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilatı bünyesinde Rehberlik ve Psikolojik Danışma Şube Müdürlüğü kurulmuştur.

2020 ve 2021 yıllarında yapılan yoğun alımlarla teşkilatımızdaki psikolog sayısı arttırılmıştır. Hedefimiz, bin personele en az bir psikolog sayısına ulaşmaktır. Üniversitelerimizin Psikoloji, Psikiyatri ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümlerinden öğretim üyelerinin tavsiyeleri ve danışmanlığıyla 2021 yılı başında ‘Öğren-Fark Et-Yardım Et Projesi’ başlatılmıştır. Bu proje ile personelimizin psikolojik iyilik halini arttırmak, rehberlik ve psikolojik destek uygulamaları hakkında bilinç oluşmasını sağlamak, rehberlik ve psikolojik destek birimlerinde yürütülen hizmetlerin sonuçlarını ölçülebilir hale getirmek, polisimizin aile ve iş yaşantısına, sosyal çevre uyumuna ve ilişkilerine, stresi yönetebilmesine ve iletişim becerilerine pozitif yönde katkı sağlamak amaçlanmıştır. Teşkilat olarak bu konu üzerinde hassasiyetle durulmakta ve çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

TIKLAYIN - Emniyet - Sen: 30 saatte 5, 10 günde 10 polis intihar etti

Gündem