Ek süre isteyen Özgür Özel'e Sırrı Süreyya Önder'den cevap: Cezaevine gelmiş olsan da yok

Ek süre isteyen Özgür Özel'e Sırrı Süreyya Önder'den cevap: Cezaevine gelmiş olsan da yok
CHP milletvekili Özgür Özel, Genel Kurul'daki konuşmasında cezaevinde kendisini ziyaret ettiğini söylediği Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’den ek süre talep edince Önder'den esprili bir yanıt aldı.

Saadet Partisi grubunun kurulmasının ardından AKP önergesiyle Meclis komisyonlarının üye sayısı artırıldı. AKP ve MHP’nin oylarıyla kabul edilen değişikliğe başta Saadet Partisi olmak üzere tüm muhalefet partileri karşı çıktı.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel de değişikliğe tepki gösterdiği konuşmasına Meclis Genel Kurulu’nu ilk kez yöneten Yeşil Sol Partili Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’i selamlayarak başladı.

Özel, "İlk kez riyasetinizdeki bir oturumda söz aldım. Görevinizde başarılar diliyorum. Cezaevinde ziyaret etmiş olduğum birisinin yönettiği bir oturumda söz hakkını kullanıyor olmanın demokrasimiz açısından hepimizin üzerinde uzunca düşünmesi gereken ve bu parlamentoya milletin seçip yolladığı milletvekillerini çoğunluk kararlarıyla uluslararası hukuka, iç hukuka aykırı bir şekilde içeride tutanların, buna ses etmeyenlerin, Meclis Başkanlığı görevine geldiği günden beri kendisinden bu yöndeki beklentileri boşa çıkaranların da bu konuyu bir kez daha değerlendirmesi ve vicdanlarında bunu bir hesaplaşma olarak görmeleri gerektiğini söylüyorum” dedi.

GazateDuvar'ın derlediği haberde; Özel yapılmak istenen değişikliğe dair itirazlarını sıralarken konuşma süresi bitti, bir dakika ek süre istedi. Bu süre de yetmeyince Özel, "Son cümlem Sayın Başkanım” diyerek bir kez daha ek süre talep etti. Bunun üzerine Önder, önce “Cezaevine gelmiş olsan da yok” dedi ama hemen ardından Özel’in cümlesini tamamlaması için bir dakika daha süre verdi.

Önder, CHP Grup Başkanı Özel’in konuşmasını tamamlamasının ardından, "Birçok arkadaş cezaevinde görüşümüze geldi. Cezaevleri de memleketindir, memlekettendir bu ülkede, öyle diyelim" dedi.

Politika