'Ekmek zammı daha uygulanmadan una 50 TL zam geldi'

'Ekmek zammı daha uygulanmadan una 50 TL zam geldi'
Aksaray'da ekmek fiyatlarına yapılan zammın onaylandı, ancak hammaddeye yapılan zamlar durmuyor. Aksaray Fırıncılar Odası Başkanı Altınsoy, "Biz daha zammı kullanmadık ekmek 6 TL. Una 50 TL zam geldi" dedi.

Peş peşe yapılan zamlar ekmek gibi temel gıdalarda büyük artışa neden oluyor. Tepki çeken son ekmek zammı daha uygulanmadan, un fiyatına zam geldi.

Aksaray Fırıncılar Odası Başkanı Halis Altınsoy, fırıncıların zorluk yaşadığını belirterek şunları söyledi:

"Bugün onaylandı geldi. Daha önceki toplantımızda 200 gram ekmek 6 TL olarak belirlendi. Biz de kabul ettik fakat bu fırıncı için sadece can suyu aldık. Onun için böyle bir müddet devam edeceğiz. Benim anlamadığım bir şey var. Bizim fırıncının rahatsız olduğu şey, şimdi ekmeği daha biz 6 liraya yapmadan una 50 TL zam geldi. Şimdi çiftçiye soruyoruz 'ben buğdayı 6-7 TL'den veremiyorum" diyor. Fabrikası zam koyuyor. Bu nasıl iş anlayamadım ki! Neymiş, Rusya tahıl koridorunu onaylamamış. Türkiye'de buğday mı bitti arkadaş? Bir Allah'ın kulu da desin ki fabrikacılara 'Bu neyin nesi kardeşim?' Şu bir ay bir durdursun ya her ay zam koyuyorlar, her ay zam koyuyorlar."

'Her gün zam geliyor'

Türkiye genelinde ekmeğin Aksaray'a kıyasla daha pahalı olduğunu söyleyen Altınsoy, "Bizim fırıncının çalışacak bir durumu kalmadı çünkü bir torbaya şu anda 250 TL zam geldi. Yakıta her gün geliyor. Yakıt şu anda 34- 35 TL, mazot sağ olsun 34 TL oldu. Her gün zam geliyor. Zam aldıktan sonra bizim bir zam daha almamız en az 6 ay sürüyor. Fakat bu 6 ay zarfında bize her gün zam geliyor, her gün zam geliyor, aynı şimdiki gibi. Biz daha zammı kullanmadık. Fakat böyle giderse ileride tekrar biz de hani şu bir ay 1-2 ay geçsin de hani böyle her buğday alım zamanı 50 TL zam koyarlarsa bu un 750-800 TL olur" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Ekonomi