Ekonomi yazarı Muratoğlu'dan Şimşek ve Gaye Erkan'ın ekonomi planına sert yorum: Tünelin ucunda ne ışık var ne bir pırıltı…

Ekonomi yazarı Muratoğlu'dan Şimşek ve Gaye Erkan'ın ekonomi planına sert yorum: Tünelin ucunda ne ışık var ne bir pırıltı…
Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan için, "Bu ikilinin ülke ekonomisini düzeltmesini bekliyorsanız çok beklersiniz" yorumunu yaptı.

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan için, "Bu ikilinin ülke ekonomisini düzeltmesini bekliyorsanız çok beklersiniz. Sihirli değnek yok ellerinde" yorumunu yaptı.

Muratoğlu, "Mehmet Şimşek daha önce de aynı görevdeydi. Hırsızlıkla suçlandı ve kovuldu. Tamam haksızlık yapıldı ama Türkiye'nin ekonomisi de arşa çıkmadı. Gaye Erkan'ın geçmişine bakarak başarılı da başarısız da bulabilirsiniz. Kendisi iyi niyetli olabilir ama merkez bankacı değil!" dedi.

Muratoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Orta Vadeli Program'da 2023 sonunda enflasyonun yüzde 65 oranında gerçekleşeceği yer aldı. Sadece son bir haftada yapılan akaryakıt zamları ve onların domino etkisiyle bile İstatistik Kurumu kalem oynatmazsa yüzde 70'i aşacağı aşikar… O zaman neyi tutturdular? Başarı nerede?
...
Acı çekiyoruz diye bir şeyler düzelecek, ekonomi daha iyiye gidecek diye umutlanmayın. Tünelin ucunda ne ışık var ne bir pırıltı… Yalanlarla umut satmaya devam edecekler eskisi gibi… Tekrar söylüyorum bugün yaşananları bu halk dibine kadar hak etti. Külahımı buraya koyuyorum, ona anlatsınlar dertlerini…"
(Kısa Dalga)

Ekonomi