Ekonomi yazarı Oğuz'dan, emekli ikramiyesi öngörüsü: 5 bin liraya çıkarılacak

Ekonomi yazarı Oğuz'dan, emekli ikramiyesi öngörüsü: 5 bin liraya çıkarılacak
Ekonomi yazarı Şeref Oğuz, 3 bin lira olarak açıklanan emeklinin bayram ikramiyesinin 2 bin lira daha arttırılarak 5 bin lira olacağını iddia etti.

Milyonlarca emeklinin rakamı merak ettiği emekli ikramiyesi geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3 bin lira olarak açıklanmıştı.

Beklentilerin altında kaldığı ifade edilen, ikramiye için Dr. Şeref Oğuz, emeklilerin tepkilerine neden olan bayram ikramiyelerindeki artışın yeniden gözden geçirileceğini düşündüğünü aktardı.

emekli-2.jpg

Oğuz ekonomim.com'a yaptığı açıklamada yüksek enflasyon ortamında emeklinin bayram ikramiyesinin alım gücünün ciddi oranda düştüğüne dikkat çekerek, iyileştirmenin kaçınılmaz olduğu görüşünü paylaştı.

emekli-3.jpg

Oğuz'un hükümete yakın çevrelere dayandırdığı kulis bilgilerine göre ikramiye 5 bin lira olabilir. Oğuz "İkramiyenin artırılması konusunda çalışma yapılıyor. Tahminim 2 bin lira daha artış söz konusu olacak. Yani emeklinin bayram ikramiyesi 5 bin liraya çıkarılacak" ifadelerini kullandı.

emekli.jpg

Söz konusu artışın Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulacağını söyleyen Oğuz, "Sanıyorum mart ayının ortasında seçimlere kısa bir süre kala bu açıklama yapılacak" dedi. (Kısa Dalga)

Ekonomi