Ekonominin 'kısa filmi': Soyulmak istenen giysi kumbarası boş çıktı

Ekonominin 'kısa filmi': Soyulmak istenen giysi kumbarası boş çıktı
Avcılar’da atık toplayıcılar, çocuğu kullanarak giysi kumbarasını ‘soymak’ istedi ama kumbaraya giysi atan yoktu, kumbara boş çıktı

İstanbul Avcılar’da gözlenen bir olay, bir taraftan atık toplayıcıların yaşamlarını nasıl kazandığını, bir taraftan da ihtiyaç sahiplerine yardım için konulan giysi kumbaralarına kıyafet bırakılmadığını gösterdi.

Olay, İstanbul Avcılar’da Denizköşkler Mahallesi’nde yaşandı. Avcılar Belediyesi, Dr. Sadık Ahmet Caddesi üzerine yardıma muhtaç kişilere ulaştırılacak kıyafetlerin bırakılması için “giysi kumbarası” koymuştu. Geçimlerini atık toplayarak sürdüren iki kişi, yanlarında bir çocukla birlikte kumbaranın başına geldi. Kumbaranın açık kısmından içine ulaşmak mümkün değildi. Çare olarak, sıklıkla uyguladıkları yönteme başvurdular. Bedeni daha küçük olduğu için, çocuğu küçük aralık bölümden kumbaranın içine bıraktılar. Çocuk bir süre sonra içerden ses verdi: Hiçbir şey yok. Çocuk kumbaradan eli boş çıktı, kumbaraya kıyafet atan olmamıştı.

ONLAR BUNU HEP YAPMAK ZORUNDA

Bu sırada yaşananları gören çevre sakini Mustafa Resul, küçük çocuğun metal kumbaraya sokulduğunu görünce seslenerek uyardı. Çocuğu giysi kumbarasından çıkararak motosiklete bindiren kişiler, "Sana ne" şeklinde tepki gösterdikten sonra uzaklaştı. Hırsızlık girişimi cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Benzer olaylarla sık karşılaştıklarını ifade eden Mustafa Resul, bu olaya müdahale edince tepki ile karşılaştığını söyledi. Resul, giysi kumbarasının üst tarafında demir testere bulunduğunu, giysi kumbarasına bu şekilde çocukların sokulmasının ise riskli olduğunu dile getirdi. (DHA)

Yaşam