Ekonomist Aziz Konukman: Saray’da gizli ek bütçe hazırlanıyor, yerel seçimde para yağabilir

Ekonomist Aziz Konukman: Saray’da gizli ek bütçe hazırlanıyor, yerel seçimde para yağabilir
Ekonomist Aziz Konukman, iktidarın 1 trilyon gizli ek bütçe hazırladığını belirterek, muhalefetin yerel seçim döneminde yapılacak harcamaları didik didik incelemesini istedi.

Ekonomist Aziz Konukman, Saray’da gizli bir ek bütçe hazırlandığını belirterek, muhalefeti yerel seçimler için uyardı.

TELE1’de ‘Gerçek Ekonomi’ programına bağlanan Konukman, yerel seçim sürecinde para yağabileceğini belirterek, “Bunu neden Meclis’ten sakladınız? Neden Meclis’e 2.5 trilyonla geldiniz? 1 trilyona yakın bütçeyi neden artırdınız?” diye sordu.

Konukman, şöyle konuştu:

“Eylül ayında yayınlanan Orta Vadeli Plan’da 0,6 trilyonluk bütçe açığı 1,6’ya yükseldi. Yaklaşık 1 trilyon arttı. Nedeni ise Saray’da hazırlanan ek bütçe. Ek bütçe kanun teklifinin görüşülmesi sırasında bütçeye yansıtılmadı. Ek bütçe 1,1 bağlandı, eğer 2,1 bağlansaydı 1 trilyon daha bütçe gelirlerinin artırılması gerekirdi. Vergi gelirlerinin artırılması gerekirdi. Bu toplumun kaldırabileceği bir vergi yükü olmazdı. Büyük bir tepki olur diye borçlanma kanununa geçici bir madde eklediler. Aşağı yukarı 2,2 trilyon borçlanmanın yolunu açtılar. Tam gaz bütçe açığı devam edecek. Saray’ın önünde olağanüstü kaynaklar var. Seçimi kazanmaya yönelik para yağabilir.

“3,9 trilyon 9 aylık gerçekleşme. Gerçekleşme tahmini 6,6 trilyon. 3 ayda 6,6 trilyonluk daha harcaması var. Adeta birilerine para yağacak. Cari transferler 1,6 trilyon, yıl sonu gerçekleşme tahmini 2,5. Bu seçimi aldırır. Buradan muhalefete sesleniyorum. Bu harcamaları didik didik incelesinler. Ulufe gibi dağıtılacak olan kalemler ne olacak? Bunu neden Meclis’ten sakladınız? Neden Meclis’e 2.5 trilyonla geldiniz? Bunun nedeni ne? 1 trilyona yakın bütçeyi neden artırdınız?” (Kısa Dalga)

Ekonomi