Ekonomist Geçer: Dolar sene sonunda 30 TL'yi bulabilir

Ekonomist Geçer: Dolar sene sonunda 30 TL'yi bulabilir
Ekonomist Selçuk Geçer, yıl sonunda doların 30 TL'yi bulacağını, euro ile dolar arasındaki farkında da kapanabileceğini iddia etti.

Para Piyasası Uzmanı Selçuk Geçer, sosyal medya hesaplarından sene sonu "Dolar 30 TL'yi bulacak" tahmininde bulundu.

Amerika Merkez Bankası'nın aldığı 25 baz puan faiz artırma kararından sonra döviz kurunda yaşanan iniş çıkışlar yaşanmaya başladı. FED'in aldığı faiz kararıyla piyasaların nasıl etkileneceği tartışma konusu olurken ekonomistlerden de korkutan açıklamalar gelmeye başladı. Para ve Altın Uzmanı İslam Memiş, Mayıs ayında FED'in aldığı faiz kararının etkisinin görüleceğini söylerken, Selçuk Geçer'den de doların 30 TL'yi bulacağı açıklaması geldi.

"EURO İLE DOLAR ARASINDA FARK AÇILABİLİR"

FED'den sert açıklamaların yapıldığını söyleyen Geçer, bu durumda Türkiye'ye ciddi etkileri olacağını söyledi. 50 baz puan artırmaya dikkat çeken Geçer, faiz artırmanın piyasalara yansımasının ağır olacağının altını çizdi. Dolar kurunun 14 liraya sıkıştırılmaya çalışıldığını ifade eden Geçer, gelecek günlerde doların 16 seviyelerine yaklaşacağını vurguladı. Dolarda anormal şartlarda kırılmanın olabileceğinin altını çizen Geçer, dolar karşısında Euro'nun da erimeye başlayacağını belirtti. Geçer dolar kuruna ilişkin, "Euro'da daha az değer kaybedecek. Euro'nun dolar karşısında değer hızla değer kaybetmesinin başlıca nedeni ABD'ni yaptırımları. Euro ile dolar arasındaki fark kapanabilir." dedi.

"ŞİRKETLER ALTIN ALIMLARINA DEVAM EDECEK"

Altınla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Geçer, altının 1870 seviyelerinde çıkabileceğini ve yine de makasın açık kalacağını vurguladı. Bu durumda şirketlerinde kendilerini korumak için altın almaya devam edeceğini belirten Geçer, gram altının ise bu şartlarda 930 bantlarında olacağını söyledi.

DOLAR SENE SONUNDA 30 TL'Yİ BULABİLİR

Artı Gerçek'te yer alan haberde Geçer'in, geçen gün katıldığı bir programda doların yıl sonu seviyesi hakkında açıklamada bulunduğu da belirtildi. Geçer, dolar kurunun sene sonunda 30 TL olacağı iddia etti. Geçer, "Dolar daha kırılma yaşamadı. Bir baktığımızda eyvah dolar 30 TL'yi buldu diyeceğiz" dedi.

Ekonomi