Ekonomist Selçuk Geçer, dolar, euro, altın ve konut fiyatları için tahminlerini açıkladı

Ekonomist Selçuk Geçer, dolar, euro, altın ve konut fiyatları için tahminlerini açıkladı
Ekonomist Selçuk Geçer, Merkez Bankası'nın faiz indirmesi sonrasında dolar, euro, konut fiyatları ve cari açık verileri için öngörülerini açıkladı: "Dolar yılı 25 -30 TL seviyelerinde tamamlarsa, öpüp başınıza koyun."

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimine gitmesinin ardından, ekonomist Selçuk Geçer'den elinde gram altın ve dolar bulunduranlara da uyarı geldi. Dolardaki artışın devam edeceğini belirten Geçer, "Dolar yılı 25 -30 TL seviyelerinde tamamlarsa, öpüp başınıza koyun" dedi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararlarını da değerlendiren Geçer, üst üste 75 baz puan artıran Fed'in geri fren yapacağını ve faiz konusunda kısmaya gideceğini söyledi.

Geçer, "Dolarda o beklenen yükseliş geldiğinde gram altın 1200 lira yıl sonunda 1500 seviyeleri test edecek. Dolar 20 TL ons altın 1800 olduğunda. Altın yükselmeye devam edecek" dedi. Küresel ekonomik krizin Türkiye için ağır sonuçlar yaratacağını belirten Geçer, krizin derinleşmesi halinde gram altının 2000 TL'lere çıkacağı öngörüsünde bulundu.

'ENFLASYON ÜÇ HANELİ OLACAK'

Geçer, dirençlerin şimdiden zorlanmaya başladığını dile getirerek, bu durumun Türkiye ekonomisine ciddi zararlar doğuracağını söyledi. ArtıGerçek'in aktardığına göre Türkiye'nin makro ekonomi alanında çok kötü olduğunu belirten Geçer, ekonomik güvenin son 17 yılda en diplerde olduğunu ve artık "en değerli şeyin nakit olduğunu" söyleyerek "Nakitte kalanlar şanslı olacak" dedi.

'KONUT FİYATLARINDA DİKKATLİ OLUNMALI'

Geçer, "Enflasyonun olduğu ortamlarda önce konut fiyatları yükseliyor gibi olur ama sonra bir tepe taklak oluyor. Dikkatli olmanız gerekiyor" diye konuştu.

'DOLARIN GERÇEK DEĞERİ 37 TL'

Resmi olarak açıklanan enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını kaydeden Selçuk Geçer, gerçek enflasyonda karşılık gelen doların 37 TL olduğu yorumunu yaptı. Geçer, enflasyonun toparlanmaması halinde doların üç haneli bir noktaya yükselebileceğini de öne sürdü.

Youtube videosunda 1994 krizine vurgu yapan Geçer, o dönemlerde 8 bin liralık dolar kurunun 48 bin liraya çıktığını ve sonrasında 1 milyon 600 lira olduğunu hatırlattı. Geçer, dolar yükselirken euronun düşmesinin de ithalatçı firmaları daha büyük zora sokacağını, cari açığın artacağını ekledi.

Ekonomi