Ekonomist Serdar Pazı: Borsada yeni rekorlar olabilir

Ekonomist Serdar Pazı: Borsada yeni rekorlar olabilir
Trive Yatırım Araştırma Direktörü Serdar Pazı, “Zaten enflasyon hesabında hareket edecek olursak, endeks 5 binden 7 bin 500’e geldi desem, çok yüksek gelebilir belki ama yıllık yüzde 50 enflasyon yaşanan bu ülkede 5000’den 7500 hareketi ile paranızı ancak enflasyon karşısında koruyabiliyorsunuz anlamına geliyor” dedi.

Trive Yatırım Araştırma Direktörü Serdar Pazı, borsada yeni rekorlar beklediğini belirtti. Pazı, borsadaki artışın çok yüksek olduğunu, ancak enflasyon karşısında yatırımcıların parasının ancak korunabildiğini söyledi.

Ekonomi gazetesinden Burcu Göksüzoğlu’na konuşan Pazı, “Son gelen çeyrek finansallarıyla beraber önemli ölçüde şirketler ucuz hale geldi yeniden. Bir enflasyon rallisi içerisindeyiz, şirketlerin kârlılıkları artıyor. Enflasyon muhasebesinden geçirilse belki bu karlılıklar aynı ölçüde olmayacak ama sonuçta şirketlerin ciroları önemli ölçüde artıyor” dedi.

TL bazlı endeksin geri gelme potansiyeli olmadığını düşündüğünü ifade eden Pazı, şöyle konuştu:

“Deprem öncesi, sonrası 4400-4500’ler yaşandı. 5000- 5500’ler kafalarda soru işaretleri yaratabilir, endeks çok şişkin, aşırı fiyatlar yukarıda diye. Ama işi temel analiz tarafından değerlendirdiğimizde enflasyonun bu kadar yoğun yaşandığı, son üç sene içerisinde hepimizin tükettiği ana gıda malzemelerinin, kiraların, ev fiyatlarının vs 4-5-6 katına çıktığı yerde endeksin de TL bazında aynı hareketi yapması çok aslında uyumsuz değil.

“Şaşırtıcı olmaz”

5350 üzerinde eğer kalabilirsek TL bazında yeni rekorlar olabileceğine inanıyorum. Ama daha geniş perspektiften bakacak olursak, 5 bin üzerine artık endeksin yerleştiği bir dinamikte 5704 tarihi zirvenin aşılması, 6 binlere 6 bin 200’lere endeksin gelmesi şaşırtıcı olmamalı. Zaten enflasyon hesabında hareket edecek olursak, endeks 5 binden 7 bin 500’e geldi desem, çok yüksek gelebilir belki ama yıllık yüzde 50 enflasyon yaşanan bu ülkede 5000’den 7500 hareketi ile paranızı ancak enflasyon karşısında koruyabiliyorsunuz anlamına geliyor. Belki şu an dolar bazında endeks pahalı, kurun yukarı gelmesiyle dolar bazında daha ucuz bir hale gelebilir.” (Kısa Dalga)

Ekonomi