Ekonomist Timothy Ash'ten Bahçeli'ye: Saçmalık

Ekonomist Timothy Ash'ten Bahçeli'ye: Saçmalık
Türkiye hakkındaki analizleriyle tanınan ekonomist Timothy Ash, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin TL'deki değer kaybından 'FETÖ'cüleri, sıcak para çetelerini ve yerli uzantılarını' sorumlu tutmasını eleştirdi.

Türkiye hakkındaki analizleriyle tanınan ekonomist Timothy Ash, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin TL'deki değer kaybına dair yorumunu eleştirdi. Ash, TL'nin düşük faiz politikası nedeniyle değer kaybettiğini söyledi.

Londra merkezli uluslararası yatırım kuruluşu Bluebay Portföy Yönetimi'nde yatırım uzmanı olan Ash, Twitter hesabından TL/dolar grafiğini paylaşıp "Bahçeli, liranın zayıflığından dolayı Gülencileri suçluyor. Bu saçmalık" dedi.

Bahçeli'nin sözlerinin 'en kötü tezlerden biri olduğu' yorumu yapan Ash, "TL, Erdoğan'ın çılgınca bir faiz politikası izlemesi yüzünden zayıflıyor. Gerçeklik bu" diye yazdı.

BAHÇELİ NE DEDİ?

Bahçeli, partisinin bugünkü grup toplantısında "Türkiye'yi ekonomik olarak zora sokan, alım gücünü zayıflatan planın geri planında mihraklar vardır ve açıkça meydandadır. FETÖ, bu kumpasın tam ortasında bulunan bir maşadır. FETÖ'cüler, sıcak para çeteleri, bunların yerli uzantıları, küresel tefeciler, ekonomik tetikçiler, Türkiye'nin ekonomik olarak köşeye sıkışması amacıyla faaliyet içindedir" demişti. (Kısa Dalga)

Ekonomi