Ekonomist Timothy Ash'ten Türkiye yorumu: Enflasyona endeksli tahvil çılgınlık

Ekonomist Timothy Ash'ten Türkiye yorumu: Enflasyona endeksli tahvil çılgınlık
Türkiye hakkındaki analizleriyle tanınan ekonomist Timothy Ash, hükümetin dolar kurunu düşüreceğini savunduğu 'enflasyona endeksli tahvil' planını yorumladı: Çılgınlık.

Türkiye hakkındaki analizleriyle tanınan ekonomist Timothy Ash, hükümetin dolar kurunu düşürme amacıyla çıkarmaya hazırlandığı ve döviz bozduranlara satılacağı belirtilen enflasyona endeksli tahvilleri 'çılgınlık' olarak niteledi. Ash, Söz konusu planda bu tahvillerden alan kişilere Hazine'den yüzde 80'in üzerinde geri ödeme yapılması riskinin bulunduğunu belirterek, "Erdoğan'ın faiz oranlarından nefret ettiğini sanıyordum" dedi.

Planı Twitter hesabından analiz eden Ash'in, "Yönetimin böylesine uzun zamandır çılgın ekonomi politikaları uygulamasına rağmen Türkiye ekonomisinin böylesine uzun zamandır hayatta kalabilmesi inanılmaz" yorumu da dikkat çekti.

Londra merkezli uluslararası yatırım kuruluşu Bluebay Portföy Yönetimi'nde yatırım uzmanı olan Ash'in peş peşe yaptığı paylaşımlar şöyle:

"1/ Türkiye - bu çılgınlık. Kabinenin bugün, enflasyona endeksli tahvilleri açıklaması bekleniyor. Döviz bozdurup bu enstrümana geçecek olanlara enflasyonun yüzde 10 üzerinde ödeme yapılacak. Erdoğan'ın faiz oranlarından nefret ettiğini sanıyordum. İnsanların geri alacağı para yüzde 80 daha fazla olabilir.

2/ Sırf Erdoğan Merkez Bankası'nın düşük faiz politikasından geri adım atıyormuş gibi görünmek istemediği için... Fakat devlet bu yüzden, Hazine aracılığıyla devasa bir mali bedel ödeyecek. Bu sadece, Erdoğan'ın laf salatası ekonomisi.

Türkiye - yönetimin böylesine uzun zamandır çılgın ekonomi politikaları uygulamasına rağmen bir ekonominin böylesine uzun zamandır hayatta kalabilmesi inanılmaz. Bu durum, Türkiye ekonomisinin altta yatan gerçek dayanıklılığını ve sıkıntılı süreçler sırasında dersler alan ekonomik oyuncuların kabiliyetini gösteriyor." (Kısa Dalga)

Ekonomi