Ekonomistler Kavcıoğlu'nun enflasyon raporuna tepkili: 'Nesini ciddiye alalım?'

Ekonomistler Kavcıoğlu'nun enflasyon raporuna tepkili: 'Nesini ciddiye alalım?'
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'nun açıkladığı enflasyon raporuna ekonomistler tepki gösterdi. İris Cibre: "Ekonomiyi yönetemediğinizin ispatı." Mustafa Sönmez: "Köpeğin önüne atsan köpek yemez." Şenol Babuşçu: "Nasıl bir analiz? Nasıl bir yorum?"

Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 42,8'den yüzde 60,4'e, 2023 sonu içinse yüzde 12,9'dan yüzde 19,2'ye yükseltti. Ekonomistler, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıolu'nun yılın üçüncü enflasyon raporunu açıklamasının ardından ortaya çıkan tabloyu degerlendirdi.

İris Cibre: TCMB 2022 Enflasyon beklentisi 60% a yükseldi. Ocakta beklenti 23%'tü. Bu beklentideki değişim ve sapmalar ekonomiyi yönetemediğinizin ispatıdır. Koca Merkez bankası 6 ayda 40 puan yükseltmek zorunda kaldı enflasyon beklentisini, utanmak mı?

Kavcıoğlu, "Getiri eğrisi tüm vadelerde geriledi" dedi. Sn Başkan getiri eğrisini MB'nin kontrol etmeye çalıştığından fakat edemediğinden haberdar mısınız acaba?

Mustafa Sönmez: Hani derler ya, köpeğin önüne atsan köpek yemez! TCMB başkanından cari denge ve enflasyon analizleri tam böyle bir şey!

'SON BİR YILI ÇIKARDIĞIMIZDA NE OLUYOR ACABA!'

Şenol Babuşcu: "Merkez Bankası Başkanı Prof.Dr. Şahap Kavcıoğlu: Likidite, teminat ve zorunlu karşılık araçlarını etkin kullanıyoruz." Politika faizini kullanamayınca mecburen onları kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Başka alternatifiniz var mı?

Kavcıoğlu: "Dünyadaki gelişmeler bizi etkiliyor, son 10 günü çıkardığımızda son bir ayda en az değer kaybeden para birimi Türk lirası." Nasıl bir analiz? Nasıl bir yorum? Son bir yılı çıkardığımızda ne oluyor acaba!!!

Güldem Atabay: Demek Kavcıoğlu ve üst şürekası koca Cumhurbaşkanı'nı bu grafikle kandırmış. 2023 baharını bekleyen kumrular gibi:) Öyle bir prezentasyon ki tablolar sadece excelde ileriye doğru güncellenmiş, sırayla tıkılmış.İnsan utanır. Nesini ciddiye alalım, iki kelam edelim? Yeter artık.

Uğur Gürses: "Kontrol ufku" para politikası aracı politika faizinin bugün kullanılmasıyla, etkisinin görüleceği dönemi anlatır. Sahi siz neyle 'kontrol' edecektiniz?

(Kısa Dalga)

Ekonomi