Ekonomistler Merkez Bankası'nın kararını yorumladı

Ekonomistler Merkez Bankası'nın kararını yorumladı
Merkez Bankası Nisan ayı politika faizini yüzde 50'de sabit tutma kararı aldı. Ekonomistler Merkez'in kararını yorumladı.

Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu Nisan ayı politika faizini yüzde 50'de sabit tuttu. İktisatçı Hayri Kozanoğlu, Merkez'in halkı enflasyonun düşeceğine ikna edemediğini kabul ettiğini belirtti. İ

İktisatçı Hayri Kozanoğlu, Merkez Bankası kararının işlerin yolunda gitmediğine işaret olduğunu belirterek, Merkez'in halkı enflasyonun düşeceğine ikna edemediğini kabul ettiğini belirtti. Kozanoğlu, "İnsanlar yüksek faizden bezip talebini kısana kadar sıkılaştırmaya devam edeceğiz. Korkarım ki fazla sıkınca da ekonomi durgunluğa saplanacak!" ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası: Sıkın dişinizi

Ekonomist Emre Alkin, "Merkez Bankası 'sıkın dişinizi, Temmuz’dan sonra baz etkisiyle düşecek ama biz başardık diyeceğiz' diyor" ifadelerini kullandı.

Stratejist Tunç Şatıroğlu da Merkez Bankası'nın gevşek para politikalarına devam dediğini, enflasyon lobisinin kazandığını söyledi. Şatıroğlu, Emre Alkin' de katıldığını belirterek, " Hocama katılıyorum ve artıyorum, bak baz etkisiyle düştü şimdi faizi de 4. çeyrekte indirelim" bile derler" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Taylan Büyükşahin, "Havanda su döven bir enflasyon mücadelesi sürüyor. Sadece para politikasına endeksli bir enflasyon gündemi yaratıldı. Reel taraf, üretim, sanayi konuşulmuyor. İthalatı azaltacak bir program da bulunmuyor... En başta verilerin güven vermesi gerekiyor, o da yok. Oyuna devam..." diyerek Merkez Bankası'nın faiz kararına indeksli bir enflasyon gündeminin yaratıldığını belirtti. (Kısa Dalga)


Ekonomi