Ekonomistlerden faiz kararına tepki: 'Suudi parası da artık RTE'yi kurtarmaz'

Ekonomistlerden faiz kararına tepki: 'Suudi parası da artık RTE'yi kurtarmaz'
Merkez Bankası'nın faiz indirme kararı ekonomistlerin tepkisini çekti. Uğur Gürses: “Halkı yoksullaştıracak kararları sonuçlarını bilerek alanlar suç işliyor." Atilla Yeşilada: "Gayret TCMB, senin sayende Suudi parası da artık RTE'yi kurtarmaz."

Merkez Bankası'nın beklenenin aksine sekiz ay sonra politika faizinde indirime giderek piyasaya ters köşe yaptı. Ekonomistler kararı şöyle yorumladı:

Uğur Gürses: “Kör gözüm parmağına…halkı yoksullaştıracak kararları sonuçlarını bilerek alanlar suç işliyor.”

Prof. Dr. Veysel Ulusoy: “Elimizde kala kala baz etkisi kaldı.”

Atilla Yeşilada: "Gayret TCMB, senin sayende Suudi parası da artık RTE'yi kurtarmaz."

Mahfi Eğilmez: “Merkez Bankamızı kutluyorum. Dosta düşmana para politikasının nasıl yönetileceğini gösteriyor. Yalnız 100 puan az oldu, 300 olmalıydı!”

Evren Devrim Zelyut: AKP'nin ekonomi politikası yok sadece Erdoğan'ın kendine göre inandığı yanlış bir denklem var, Faiz düşerse yatırım artar cümlesi, enflasyon yükselirken, üretimde dış bağ sürerken Türkiye'yi sadece ve sadece felakete götürecektir...^^

Özgür Demirtaş: “Delilik: Aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemektir.”

İris Cibre: "BİS Datasına göre 37 Merkez bankasından 31'i bu sene faiz artırdı. Sadece 3ü faiz indirdi
1) Çin, enflasyon oranı 2.7%
2) Rusya, enflasyon oranı 15.1%
3) Türkiye, enflasyon oranı 80%

Yazıklar olsun, bu ülkeyi uçuruma sürüklemektir

Bunu test için mi yapıyorlar, bilinçli mi yapıyorlar bilmiyorum fakat halkı göz göre göre sefalete sürüklüyorlar Göz göre göre!!!"

Şenol Babuşçu: “Tebrikler Merkez Bankası!!!!!”

Emre Alkin: Sanırım Merkez Bankası 'Diğer Merkez Bankaları faizleri yükseltirken biz de mecburen sonunda dayanamayıp yükselteceğiz, dolayısıyla şimdiden elimizde fırsat varken düşürebileceğimiz kadar düşürelim' diyor.. Maalesef başka izah bulamıyorum.”

Ozan Bingöl: “Bugünkü faiz indirimi bir kez daha gösterdi ki; Merkez Bankası yöneticileri enflasyonla mücadele etmiyor, koltukta kalma mücadelesi veriyorlar!”

Sinan Ülgen: "Türkiye Merkez Bankası, kusurlu ekonomik teorilerin maliyetlerini test etmek için gerçek bir yaşam deneyi haline geldi." (Kısa Dalga)

Ekonomi