Ekrem İmamoğlu adaylık sorusunu yanıtladı: Gündemimde yok, Genel Başkan ile yarış ne haddimize

Ekrem İmamoğlu adaylık sorusunu yanıtladı: Gündemimde yok, Genel Başkan ile yarış ne haddimize
Karadeniz gezisindeki Ekrem İmamoğlu, "cumhurbaşkanlığı adaylığıyla" ilgili soru üzerine, "Benim gündemimde yok. Benim gündemimde önümüzdeki seçimlerde değişim var" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Rize ve altı ilçesinin ardından, Artvin’in Arhavi, Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde halkla bir araya geldi. İmamoğlu bugün Trabzon'da gazetecilerle bir araya geldi.

Türkiye'de değişim olacağını ifade eden İmamoğlu, şöyle konuştu:

'BİZLER BUNA HİZMET EDİYORUZ'

"Değişim yüksek oranda var. Zaten olmaması yanlış olur. Çünkü Türkiye'deki bütün olumsuzluklar, ekonomiden yönetim biçimine, eğitimden işsizliğe, birçok konuda toplumun rahatsızlığı ya da memnuniyetsizliği yüzde 70-75-80 oranlarında. Böyle bir sorun yumağı içinde olan ülkede değişimin olmaması mümkün değil. Değişimi tabii ki motive edecek umutlandıracak olan da muhalefet blokudur. Muhalefet bloku da üzerine düşeni yapmaktadır. 6'lı masanın tarihi birlikteliği ve bunun genişlemesi mümkün yolculuğu şu an Türkiye için umut ışığıdır. Tekrar demokratikleşme daha güçlü bir demokrasiye sahip olma, yüzyıllık Cumhuriyet'in demokrasiyle taçlanması bu masanın ana hedefi. Bizler de buna hizmet ediyoruz."

'KONUŞMAYA İBB BAŞKANI TASVİP EDİLMEZ'

İmamoğlu, "İstanbul'u yöneten Türkiye'yi yönetir" ifadeleriyle ilgili soruya da şu yanıtı verdi:

"İstanbul her yönüyle lokomotif bir kent. Dolasıyla duyarsız bir İstanbul ya da konulara hiç müdahil olmayan İstanbul ya da hiç konuşmayan ağzını bıçak açmayan bir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı tasvip edilmez. Bu doğru bulunmaz. 16 milyon insanın tarihi bir oyla seçtiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Türkiye'deki birçok konuya hassasiyet göstermek, destek olmak, doğruları güçlendirme konusunda karakterli adım atmak mecburiyetindedir."

'GENEL BAŞKAN İLE YARIŞ BİZİM NE HADDİMİZE'

Cumhurbaşkanı adaylığına dair tartışmalarla ilgili soru üzerine ise İmamoğlu şu yanıtı verdi:

"Benim gündemimde yok. Benim gündemimde önümüzdeki seçimlerde değişim var. Buna hepimizin ihtiyacı var. Türkiye'deki değişime kamu yöneticilerinin, belediye başkanlarının ihtiyacı var. Sözünü söylemeyen sesini çıkaramayan belediye başkanı AKP'li olsa ne olur... Bu değişime onların bile ihtiyacı var."

Genel Başkanla yarış bizim ne haddimize... Bizde Genel Başkandan izin alarak konuşmakta yok. Bunu sormanız normal. Ne yazık ki iktidar partisinde özgürce konuşma yok.

Trabzon'da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya gösterilen tepkiyle ilgili olarak İmamoğlu, "Bizim insanımız beyefendi, ahlaklı, centilmen, güzel konuşan insanı sever" dedi. (Kısa Dalga)

Politika