Ekrem İmamoğlu: Hakkımı yedirmeyeceğim

Ekrem İmamoğlu: Hakkımı yedirmeyeceğim
İBB’nin Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Temel Atma Töreni'ne Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun yanı sıra CHP’li büyükşehir belediye başkanları da katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na dün verilen hapis ve siyasi yasak kararının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Temel Atma Töreni'ne katıldı. Törene, CHP’li büyükşehir belediye başkanları da katıldı.

Törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Siz bakmayın dün olan bitene biz bugün çok daha hayırlı bir iş için bir araya gelmiş olduk” dedi.

200 milyon lirayı aşkın bir yatırımla yapılan merkezin bir yıl içerisinde hizmete açılmasının planlandığını söyleyen İmamoğlu, “İstanbul'da 150 günde 150 proje kampanyamızın sonuna geliyoruz. 15 gün sonra bu kampanyamızı bitirmiş olacağız. Bu kampanyamız esnasında 168 noktada 199 projeye eriştik. Daha da sevindirici bir hususu paylaşmak isterim, önümüzdeki Şubat-Mart-Nisan ayları içerisinde İstanbul'umuzda en az 150 projenin daha temel atmasını yapacağız” diye konuştu.

"Dünyaya kafa tutmak yargıç gömleği giyip insanları alt etmeye çalışmakla olmaz"

İmamoğlu, İstanbul’da hayata geçirilen projeler ile planladıkları projeler hakkında bilgi verdikten sonra, dün kendisine verilen hapis cezasına da değindi.

İmamoğlu, "Bizim ülkemizde bazen hiçbir başarı cezasız kalmaz. Böyle bir bakış açısı da var. Ben de bana verilen bu anlamsız ve hukuksuz cezayı başarımın ödülü olarak görüyorum. İsraf düzenlerine son vermenin, onları çok kızdırdığını biliyorum. Aynı zamanda İstanbul'un itibar görmemesi gereken, tam aksine tedbirli olmanız gereken bazı kurumlarına itibarlı davranan dönemin bittiğine de çok üzüldüklerini biliyorum. Yani bir çocuğumuzun yaşadığı istismardan tutun da farklı, edepsiz, ahlaksız birtakım işlemlerin paydaşı olan bazı kurum, kuruluşları çevremizden uzak tuttuk. Sosyal yardım ve destekleri inanılmaz ölçüde arttırmış olmamız, plansızlıktan bir avuç insanı kayırma duygusundan, iş yapma duygusunu unuttukları bir dönemden böylesi bir döneme dönüşmek tabii ki onları çok kızdırdı, bizi cezalandırmak istiyorlar" diye konuştu.

İstanbul seçimlerinin yenilenmesi sırasında kullandığı "hiç kimsenin hakkını yemedim, hakkımı da yedirmeyeceğim" ifadesini yineleyen İmamoğlu, şöyle konuştu: “Aslında o kötü akılarını ve kötü zihinlerini kötülük dolu kalplerini ‘Binali Bey’e mi Sisi’ye mi oy vereceksiniz?’ diye meydanlarda bağırdıklarında anlamak gerekiyordu.

“Memleketin bir köyünde doğmuş bu güzel Cumhuriyet onu eğitmiş ve belediye başkanı yapmış bir adama bunu diyen bir akıldan başka bir maharet bekleyemezsiniz. Birkaç kelime önemli. Bir tanesi ‘hak yememek ve hakkını yedirmemek.’ İlk gündeki gibi burada başta genel başkan, konuklar ve bütün vatandaşların ifade edeyim ki hiç kimsenin hakkını yemedim, hakkımı da yedirmeyeceğim.

“Bir başka kavram da şu; dünyaya kafa tutmak yargıcın gömleğini giyerek ya da elbisesini giyerek insanları alt etmeye çalışmakla olmaz. Dünyaya kafa tutmak akılla ve bilimle olur.”

Kılıçdaroğlu: İntikam almaya çalışıyorlar

kilicdaroglu-bize-dusen-gorev-demokrasiyi-insa-etmektir-1286-dhaphoto3.jpg

Ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz çok güzel bir aileyiz. Biz her ortamda her yerde demokrasiyi savunuruz. Her yerde ve her ortamda adaleti savunuruz. Cumhuriyet Halk Partili ailenin en büyük özelliği, hesap vermekten çekinmeyiz. Tam tersine bizi seçen halkımıza hesap vermeyi onurlu görev kabul ederiz. Bu bağlamda baktığınızda, bunları düşünmeyenlerin doğal olarak hedefi haline geliriz. Çünkü onlar bunu düşünmezler. Kentin rant yarattığını hepimiz biliriz. Kentte yaşıyorsanız o kentin bir rantı vardır. Ama bizim ailemizin temel hedefi o rant, o kentte yaşayanlarındır. Birilerinin değildir. İstanbul'u da böyle düşündüğümüzde diyorlardı ki İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder. Hâlâ içlerine sindirememişler. Hâlâ nasıl İstanbul'u kaybettik, bunun acısını yaşıyorlar ve intikam almaya çalışıyorlar" dedi.

“Birilerinin sofrasına oturan yargıcın verdiği karar hükümsüzdür”

“Milletin üstünde başka bir güç yoktur ama siz yargıyı etkiliyorsanız, parlamentoyu yetkisiz hale getiriyorsanız bize düşen görev, demokrasiyi yeniden inşa etmektir” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“İstanbul'un rantına doymadılar. Beni şaşırtan şu; ya bu kadar harama tamah eden bir anlayış nasıl olur da iktidar olabilir? Aklım almıyor. Hep beraber omuz omuza birlikte yürüyeceğiz. Kin ve öfke duymadan. Bazıları yargıç cübbesi giyebilirler. Bazıları savcı cübbesi giyebilirler. Hiçbir önemi yok. Hukukun üstünlüğüne ve vicdani kanaatine göre karar vermeyen hiç kimse yargıç ve savcı değildir. Onlar göstermelik yargıç ve savcılardır. Tarih onlarla ilgili de hükmü verecektir. Sultanın sofrasına oturan alimin fetvasına itibar edilmez. O nedenle birilerinin sofrasına oturan yargıcın verdiği karar hükümsüzdür. Milletin vicdanı güçlüdür. Vicdani kanaat yaradanın yüreğimizdeki sesidir. Yaradanın yüreğindeki sesi yoksa bir kişinin bir yargıcın, o kişi zaten yargıç da değildir. Bütün bunları bilerek azim ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Asla umutsuz değiliz. Rantı paylaşsalar sorun çözülecek. Ama biz rantı halka verdiğimiz zaman, kırk yıllık bir sorun rahatlıkla çözülebiliyor. Biz topladığımız, aldığımız her kuruş verginin, her kuruş katkının payını, hesabını mutlaka veririz. Hiçbir eleştiriden de çekinmeyiz. Bütün mesele eleştirinin ön yargısız ve iyi niyetle yapılmış olmasıdır." (Kısa Dalga/DHA)

Gündem