Ekrem İmamoğlu doğruladı: İBB Sözcülüğü birimi kaldırıldı

Ekrem İmamoğlu doğruladı: İBB Sözcülüğü birimi kaldırıldı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Murat Ongun'un başında olduğu İBB Sözcülüğü biriminin kaldırıldığını teyit etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Sözcüsü Murat Ongun'ın yürüttüğü sözcülük biriminin kaldırıldığı iddialarını teyit etti. İmamoğlu, Ongun’un başka bir göreve başlayacağını söyleyerek, "Toplumun refleksi üzerine kaldırdık" dedi.

Florya Atatürk Kent Ormanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Konuştuğumuz konuların arasında çok küçük bir konu. Murat Ongun benim çok değerli bir yol arkadaşımdır. Başka görevleri vardır. Daha önce benim kararımla sözcülük makamı kurmayı uygun görmüştüm. Şu anda gördüğüm ortamda sözcülük makamının bir takım sonuçlarından dolayı, toplumun da buna gösterdiği refleksten, ne yazık ki siyasi rakiplerimizin de bu alanda dezenformasyon oluşturma çabasından dolayı ben sözcülük makamını kaldırdım, şu anda böyle bir makam yok. Murat Bey de diğer işlerine bakıyor."

Ongun'un, aralarında Nagehan Alçı ve Ertuğrul Özkök'le çekilen Karadeniz gezisi fotoğrafı hakkında yapılan eleştirilere yanıtı tepki çekmişti.

1 HAZİRAN'DAKİ DAVA HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR?

İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret suçundan İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde kendisi hakkında açılan ve karar duruşması 1 Haziran’da görülecek olan dava hakkında da konuştu. İBB Başkanı, "Ben hukuka güvenmek hukuka inanmak memleketin adalet sistemine her şeye rağmen doğru bir kararın alınmasına inanmak istiyorum. Temennim budur. Ülkemizde doğal hale geldi" dedi.

İmamoğlu, Atatürk Havalimanı'ndaki yıkım hakkında da, "Bugün ne yazık ki ülkemiz dünyanın en pahalı borçlanan ülkesi. Türkiye'nin bu durumunda 10 milyonlarca euroyu çöpe atmanın ne anlamı var? Kime kazancı var?" diye konuştu.

İBB Başkanı, sözlerine şöyle devam etti: "İstanbul Havalimanı'nın fütursuzca ve şuursuzca taşınmasının bu şehre birkaç bedelinden bahsetmek isterim. Daha düne kadar bu bölgenin havalimanı etkisi altında turizm alanı, ticari alanlar, merkezi iş alanları gibi planlanan noktalarda havalimanının yakın bölgesinde 50'nin üzerinde beş ve dört yıldızlı yapılar, oteller ne yazık ki boş ve ne yazık ki yeterince etkin kullanılamıyor. Yüzde 30-35 seviyelerindeki yoğunlukla hayatlarını sürdürmeye gayret ediyorlar.

Bir anda karar veriliyor ve bir havalimanı yapılıyor. Bu havalimanına hala toplu taşımayla gidemiyoruz. Günün sonunda bu yapıldı. Biz göreve gelmeden önce bu soru soruldu, "Atatürk Havalimanı'yla ilgili ne düşünüyorsunuz?" diye.

'HEPİMİZİN CEBİNDEN 10 MİLYAR EURO GİDECEK'

Şu anda bizim elde ettiğimiz rakamlara göre İstanbul Havalimanı'nın yapacağı ek imalat 5 milyar euronun üzerinde. Atatürk Havalimanı'nın mevcut değeri ise, 4 milyar euronun üzerinde. Biri diyor ki "Biz burayı kullanmayacağız ve oraya 5 milyar euro yatırım yapacağız." Bunun anlamı hepimizin cebinden 10 milyar euronun gitmiş olması. 1 milyar euroyu bile bulmakta zorlanırken ve borçlanırken de dünyanın en pahalı biçimiyle borçlanan ülkesi olduğunuz durumda böylesi adımlar atmak akılcı değildir. Eğer başka bir çıkarınız yok ise."

Gündem