Ekrem İmamoğlu: Eski dost düşman olmaz

Ekrem İmamoğlu: Eski dost düşman olmaz
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı etkinlikte açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, Meral Akşener'in açıklamalarının hatırlatılması üzerine “Dün ben söyleyeceğimi söyledim. Dünkü konuşmamda ifade ettiğim tariflerimle, ilişki tanımlamalarımla ben o defteri kapattım. İşime ve önüme bakıyorum." dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Aksaray Sanat Meydanı ve Zeminatlı Otoparkı’nın temel atma törenine katıldı.

İmamoğlu, bazı kesimlerin tarihi çeşmeleri restore etmelerini küçümsediğini de hatırlatarak “Hatırlarsanız bir çeşme restorasyonuyla oradan su akıtmıştık. Aklı kesmeyen bir grup bizi ‘musluk takmakla’ komikleştirerek sözüm ona halka servis etmeye kalktılar. Şimdi görüyorum ki yine İstanbul'un ihmal edilmiş noktalarında devletimizin başka kurum ve kuruluşları da harekete geçiyor. Bizi mutlu ediyor. Yani tarihten bu yana eskitilmiş, yok sayılmış su akıtılmamış çeşmelere onların da musluk takmalarını buradan alkışlıyorum. Ama adı valilik ama başka kurumlar olsun. Çünkü güzel bir şeydir, önemli bir şeydir. Atamızın mirasına, geçmişimizin mirasına medeniyetin bugün bize bıraktığı o mirasa başka bir isim aramaya gerek yok. Gerçekten bu çabayı göstersinler. Bunlar özenli işler” diye konuştu.

Bu çalışmaları gerçekleştiren İBB Miras ekibini kuran eski genel sekreter yardımcısı Mahir Polat’a teşekkür eden İmamoğlu, Fatih belediye başkanlığı aday adaylığı için de başarılar diledi.

ekrem İmamoğlu toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akşener'in "savaş ilanıdır" ifadesi tekrar sorulan İmamoğlu, "Dün söyleyeceğimi söyledim, ben o defteri kapattım. Eski dost düşman olmaz. Geçmişe dönmeye vaktimiz yok, geleceğe bakıyoruz." dedi.

İmamoğlu, dün ise şöyle demişti: “Dostlarımız oyuna geliyor, bize karşı kışkırtılıyor. Bizim kervanımız çok büyük. Adı ne biliyor musunuz? İstanbul İttifakı. Kervanın gerisinde kalan dostlarımıza ne yapacağız? Tekrar el uzatacağız. Bizim elimiz hiç geri çekilmeyecek. Elimizi tutan tutar, tutmayan kendi takdiri.” (Kısa Dalga)

Gündem