Ekrem İmamoğlu, kamu bankalarından aldığı kredi miktarını açıkladı

Ekrem İmamoğlu, kamu bankalarından aldığı kredi miktarını açıkladı
Projelerinin onaylanmamasından, finansman ayrılmamasından yakınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Kamu bankalarından biz dört buçuk senede ne kadar kredi kullandık biliyor musunuz? Sıfır.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “topal ördek” dediği Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının projeleri onaylanmıyor, kredi verilmiyor.

İBB Meclisi’ndeki çoğunluğun Cumhur İttifakı’nda olması İmamoğlu'nu adeta çalıştırmıyor. İmamoğlu, dört buçuk yıldır kamu bankalarının kendilerine kredi vermediğini söyledi.

Danışmanı Murat Ongun bu sözleri “Hükümetin, Dezenformasyonla Mücadele Birimi’nin dahi yalanlamadığı bir konu” diyerek sosyal medya hesabından paylaştı.

Halk TV’de programa katılan Ekrem İmamoğlu: “Kamu bankalarından biz dört buçuk senede ne kadar kredi kullandık biliyor musunuz? Sıfır. En birinci sırada iş, proje üretmesi gereken kurum değil miyiz biz? İller Bankası çok kritik altyapı projelerimizi, mesela müsilaj konusunda atık su tesislerimizin bir kısmını kredilendirin hemen girelim dedik. Biz bütçemizden aşama aşama yapıyoruz. Bize sıfır lira veren kamu bankasının kaç yüz milyon lira bir mafya grubuna verdiğini siz biliyorsunuz. Hem de kefilsiz.”

İmamoğlu’nun bu konuşmasını X hesabından paylaşan Ongun Dezenformasyonla Mücadele Birimi’nin sessizliğine dikkat çekti: “Tıpkı Kanal İstanbul konusunda olduğu gibi bu konuda da sessizlik var.” (Kısa Dalga)

Gündem