Ekrem İmamoğlu, Meral Akşener ile görüştü

Ekrem İmamoğlu, Meral Akşener ile görüştü
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Meral Akşener'le telefonda görüştüğü, ittifak konusunun gündeme gelmediği belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştüğü belirtildi.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz'ın haberine göre, geçtiğimiz pazartesi gerçekleşen görüşme olumlu bir havada geçti.

Yaklaşık 10 dakika süren görüşmede CHP ile İYİ Parti arasındaki ittifak tartışmasına girilmediği kaydedildi.

Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da dün Akşener'i ziyaret etmişti. Mansur Yavaş'ın, görüşmede Akşener'e “İttifak konusundaki mesajınızı aldık. Ancak işbirliğine hazırız” dediği iddia edildi.

İYİ Parti, İmamoğlu ve Yavaş’ı destekleyecek mi?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimlerin ardından CHP ve Altılı Masa’ya yönelik sert açıklamalarda bulunurken, Parti Genel İdare Kurulu (GİK) da yerel seçimlerde 81 ilde kendi adaylarını çıkarma kararı almıştı.

Akşener’in Mayıs seçimleri için Cumhurbaşkanı adaylığını teklif ettiği Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı desteklememe kararı parti içerisinde de rahatsızlığa yol açmıştı. Akşener, İmamoğlu ve Yavaş’ın Cumhurbaşkanı Yardımcılığı formülü ile yeniden masaya dönmüştü.

Son günlerde peş peşe istifaların yaşandığı, taciz ve para konularındaki iddialarla gündemde olan İYİ Parti, bazı iller için adaylarını açıklarken, İstanbul ve Ankara adaylarını henüz açıklamadı.

İYİ Parti’nin 81 ilde aday kararına rağmen Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’ndan İYİ Parti ve Akşener’e yönelik bugüne kadar olumlu mesajlar gelirken, CHP lideri Özgür Özel de “İş yerel seçim olduğunda hepimizin bir sorumluluğu var. Hiç kimse bize mecbur değil. Biz yerel seçimlerde iş birlikleri yapmalıyız. İki tarafa da fayda, ülkeye fayda getiriyorsa kaybettirecek formüler üzerinde durmak bize yakışmaz. Ben Meral Hanım’la, onun deyimiyle Meral Ablamla beraber pek çok zorluğu aşacağımıza inanıyorum" demişti. (Kısa Dalga)

Gündem