Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın ikna turu: Önce İYİ Parti sonra Saadet...

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın ikna turu: Önce İYİ Parti sonra Saadet...
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan İYİ Parti'de açıklama yapıldı. Akşener'in görüşleri değerlendireceği duyurdu. İki başkan daha sonra millet ittifakı görüşmesinin yapılacağı Saadet Partisi'ne gitti ve kısa süre kaldıktan sonra çıktı...

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkıp sert eleştiriler yöneltmesinin ardından Millet İttifakı'nda yaşanan krizde önemli gelişmeler yaşanıyor. Akşener masaya eleştirilerini yönelttiği basın toplantısında ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a adaylık çağrısı yapmıştı. İki başkan da sosyal medya paylaşımlarında Kılıçdaroğlu’nun yanında olduklarını belirtmişti. BaşkanlarınAkşener’i ikna turu yapacağı belirtilmiş ancak bu görüşmeler dün yapılmamıştı.

Bugün ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan İYİ Parti'de açıklama yapıldı. İki belediye başkanı Akşener'le görüştüklerini ve İYi Parti liderinin bu görüşleri değerlendireceği duyurdu.

İmamoğlu, “Bugün bu ziyaretimizi, değerli Genel Başkan’ımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisiyle gerçekleştiriyoruz. Biz, Türkiye’mizin özellikle depremle birlikte yaşadığı zor günlerde milletimizin, memleketimizin geleceği açısından Altılı Masa’nın stratejisinin, varlığının çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu önemine binaen buradayız. Saygıdeğer Genel Başkan’ımızla duygularımızı paylaştık” dedi.

Yavaş: Milletimizin ayrılığa tahammülü yok

Yavaş ise “Bizler, Millet İttifakı’nın belediye başkanlarıyız. Masa’da yaşanan bu olayları seyretme imkanımız yok. Çünkü hep birlikte bir araya geldik; Ankara, İstanbul gibi birçok büyükşehri kazandık. Önümüzde seçim var, milletimizin ayrılığa tahammülü yok. Böyle bir deprem felaketinden sonra bu yaraları saracak şekilde tekrar bir araya gelinme arzusu, halkımızın arzusu. Biz de görev edindik. Bunu Sayın Genel Başkan’ımıza ilettik. Değerlendirecekler” diye konuştu.

İki başkan daha sonra millet ittifakının toplantı yapacağı Saadet Partisi'ne gitti ve kısa bir süre kaldıktan sonra ayrıldı.

(Kısa Dalga)

Gündem