Ekrem Karakaya'nın kardeşi son görüşmeyi anlattı: Bayramda izin almayacağım, nöbetim var

Ekrem Karakaya'nın kardeşi son görüşmeyi anlattı: Bayramda izin almayacağım, nöbetim var
Ekrem Karakaya'nın kardeşi son görüşmelerini anlattı: "Geçen hafta 3 saatlik bir konuşma yaptık. 'Bayram izni alacak mısın?' dedim. ‘Alamayacağım ağabey, bayramda nöbetlerim var’ dedi...."

Konya'da bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Dr. Ekrem Karakaya dün memleketi Kayseri'nin Develi ilçesindeki törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Kardeşi Mehmet Murat Karakaya, cenaze töreninden sonra açıklamada bulundu. Kardeşinin 22 yıllık doktor olduğunu ifade eden Mehmet Murat Karakaya şunları söyledi:

"Önlüğü giydiği günden itibaren 7 gün 24 saat çalıştı. Buna Develi, Kayseri, Karabük ve daha sonra çalıştığı Konya halkı şahit. Biz kardeşimle 7 ya da 10 gün bile tatil yapamadık.

En son geçen hafta 3 saatlik bir konuşma yaptık. 'Bayram izni alacak mısın?' dedim. ‘Alamayacağım ağabey, bayramda nöbetlerim var’ dedi. Pazar günü Konya’ya döndü ve çarşamba günü şehit oldu. Sağ olsun sağlık bakanımız geldiler.

Cumhurbaşkanımız aradılar. Hepsinden Allah razı olsun. Ekrem kardeşimin bin resmi hastası varsa bin de gayriresmi hastası vardı. Her derdini söyleyene yardımcı oldu. Biz kendisinden memnunduk. Gurur duyuyorduk. Ümmetin dertleriyle dertlenirdi. Rabb'im rahmet eylesin. Mekanını cennet eylesin. Bizlere de metanet versin."

(DHA)

Gündem