Özel'den Erdoğan'a 'Giderlerse gitsinler' hatırlatması: Haydi gitti bakalım, şimdi Ekrem Karakaya’yı geri getir...

Özel'den Erdoğan'a 'Giderlerse gitsinler' hatırlatması: Haydi gitti bakalım, şimdi Ekrem Karakaya’yı geri getir...
Sağlık Bakanı Koca'nın Kılıçdaroğlu'na yönelik sözlerine "Kusurunla, ayıbınla otur be adam" diye yanıt veren CHP'li Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da doktorlarla ilgili "Giderlerse gitsinler" sözlerini hatırlatarak eleştirdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, Konya’da doktor Ekrem Karakaya’nın öldürülmesi ile ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik “Biraz da olsa üzgün görünemez miydiniz?” sözlerine tepki gösterdi.

“Hadsizliğin bu kadarı. Sen önce kusurunla, ayıbınla, günahınla otur be adam. Şimdi susma zamanı" diyen Özel şöyle devam etti:

'BUGÜN İSTİFA ET, YARIN ARKANDA DURALIM'

"Sarayın talimatına direnemeyip, teslim olan adam; ‘sen üzüntünü beyan etseydin.’ Kemal Bey’in üzüntüsünün yüzde 1’ini hissetsen, şu tek adam rejiminde bunlara alet olmaz, ya direnir ya istifa edersin. ‘Yazıklar olsun sizin verdiğiniz göreve de affımı da istemiyorum, istifa ediyorum’ dersin. Bugün istifa et, yarın arkanda duralım. Ama tek adam rejiminin atanmış piyonu… Tek başına sağlıkçıya zam açıklayamıyorsun, fırça yiyorsun."

'BİR TANE SORUMLU VAR, RECEP TAYYİP ERDOĞAN'

Özel, “Hekimlerle ilgili meselede akılda kalan nedir? İki kelime Recep Tayyip Erdoğan'dan, ‘giderlerse gitsinler.’ Haydi gitti bakalım şimdi Ekrem Karakaya, getir geri. ‘Giderlerse gitsinler’ dedin, gitti Ekrem, getir geri… Bir tane sorumlu var, Recep Tayyip Erdoğan” diye konuştu.

'FAHRETTİN KOCA ONUN ZABITASIDIR'

Fahrettin Koca, onun sağlık alanında atadığı memurudur, zabitidir, zabıtasıdır. Milletin yakasındaki tek adam rejiminden kurtulmaktan başka çare yoktur.

'LAFINI AĞZININ İÇİNE TIKIYORUZ'

Konya Valisi’nin dün yaşananlar için ‘sağlıkta şiddet diye açıklanamaz’ lafını da böyle ağzının içine tıkıyoruz. Daha denecek bir şey yok buna. Gitsin bir köşede otursun, 50 yıl sonra utanacak bu laftan. Bu sağlıkta şiddet değil, ne sağlıkta şiddet?

'ÖNCEKİ DÖNEM BELEDİYE BAŞKANI AİLESİNDE ERDOĞAN'A OY VEREN YOK'

Dün akşam Recep Tayyip Erdoğan, eski belediye başkanlarını topladı. İçinde bulunduğu çaresizliği artık gizleyemiyor. Daha doğrusu gizlemeye çalışıyor. Dönüyor belediye başkanlarına diyor ki ‘hanenizde şahsımın temsilcisi olun.’ Eski belediye başkanlarının ailelerinden dahi oy alamadığını, orada bile kendisine karşı oy verecek kimsenin kalmadığını söylüyor. ‘Geçmişten münasebet var’ diyor. ‘Birlikte görev yaptık’ diyor. ‘Ailenizdeki temsilcim olun’ diyor. Önceki dönem belediye başkanı ailesinde Tayyip Erdoğan'a oy veren yok, durum bu." (ANKA)

Gündem